Kakkerlakken en gezondheid

De aanwezigheid van kakkerlakken in je huis heeft een slechte invloed op de hygiëne binnenshuis en daardoor negatieve gevolgen voor onze gezondheid en ons welzijn. Het gevaar van kakkerlakken in huis schuilt zich in meerdere dingen:

  • Allereerst vervuilen en besmetten kakkerlakken door hun aanwezigheid al jouw spullen.
  • Daarnaast verspreiden kakkerlakken door middel van hun speekselsporen, vervellingshuiden en uitwerpselen allerlei ziektes.
  • En als laatste veroorzaken kakkerlakken vaak psychologische klachten bij mensen.

Vooral kinderen, ouderen en zieke mensen moeten oppassen bij een kakkerlakkenplaag. Lees hier meer over kakkerlakken en gezondheid.

Ziektes door kakkerlakken

Via speeksel- en pootcontact, huidschilfers en uitwerpselen brengen kakkerlakken micro-organismen over op alles wat ze aanraken. De meest voorkomende ziekteverwekker die kakkerlakken op ons overdragen zijn:

Langdurige blootstelling aan een leefomgeving met kakkerlakken leidt tot ook nog tot allergische klachten zoals huiduitslag, jeuk en eczeem.

Astmatisch of allergisch

In het speeksel en de uitwerpselen van kakkerlakken zitten bepaalde eiwitten die astmatische klachten veroorzaken bij mensen. Deze mensen worden benauwd en kortademig. In de VS zijn ruim dertig miljoen mensen bekend met een allergie voor kakkerlakken. Verschillende lichaamsdelen en het speeksel van kakkerlakken bevatten deze allergenen. De allergische reactie ontstaat wanneer minuscule deeltjes van opgedroogde uitwerpselen en vervellingshuidjes van kakkerlakken in de lucht belanden en door mensen worden ingeademd. Symptomen van deze allergie zijn zwellingen, huiduitslag en jeuk.

Voedselvergiftiging door kakkerlakken

Doordat kakkerlakken alleseters zijn en totaal niet kieskeurig wat de versheid van hun voedsel betreft, komen ze voortdurend in aanraking met erg smerige dingen, zoals rottend voedsel en uitwerpselen. Op deze manier bevuilen kakkerlakken onze etenswaren wat onder andere leidt tot voedselvergiftiging. Zorg er daarom voor dat kakkerlakken geen voedsel kunnen vinden in jouw huis.

Psychologische klachten door kakkerlakken

De meeste mensen voelen zich zeer ongemakkelijk in hun eigen huis door de aanwezigheid van kakkerlakken. Doordat er steeds meer kakkerlakken bijkomen, zitten ze op een gegeven moment overal en is er sprake van een kakkerlakkenplaag. Nergens vind je meer rust en sommige mensen durven niet meer te gaan slapen uit angst voor de kakkerlakken. De stress, onrust en slaaptekort hebben een negatieve invloed op ons. Ook speelt schaamte een grote rol, aangezien het hebben van kakkerlakken vaak wordt gelinkt aan hygiëne.

Kakkerlakken en gezondheid bestrijden

Nu je meer weet over kakkerlakken en gezondheid, besef je dat je de kakkerlakken in je huis het beste zo snel mogelijk laat bestrijden. Probeer niet kakkerlakken zelf te bestrijden, dan wordt het probleem vaak alleen maar erger. Woon je in een appartementengebouw, pak de kakkerlakkenbestrijding dan gezamenlijk met omwonenden aan. Zo ben je verzekerd van een grondige aanpak van het kakkerlakkenprobleem. Voor een effectieve kakkerlakkenbestrijding schakel je en professionele kakkerlakkenbestrijder in, eentje bij jou uit de buurt vind je hier.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!