Houtwormen bestrijdingsmiddel

Wanneer je gaatjes in houtobjecten in je huis of in je omgeving opmerkt, dan duidt dit mogelijk op de aanwezigheid van houtwormen. Hoewel houtwormen geen gevaar zijn voor je gezondheid, zijn ze wel een gevaar voor jouw houten vloeren, meubilair en draagconstructies van je huis of schuur. Om die reden dien je houtworm zo snel mogelijk te bestrijden. Dit is mogelijk middels een houtwormen bestrijdingsmiddel. Hiermee behandel je hout dat door insecten is aangetast. Tevens is het te gebruiken als preventieve behandeling tegen houtworm. Wanneer je het houtwormen bestrijdingsmiddel herhaaldelijk toepast, voorkom je heraantasting. Het middel mag uitsluitend toegepast door of onder toezicht van professionele ongediertebestrijders. Maar hoe?

Houtwormenplaag bestrijden

Voordat je begint met het bestrijden van een houtwormenplaag met het houtwormen bestrijdingsmiddel dienen er eerst wat handelingen verricht te worden.

  • Allereerst moet het aangetaste hout ontdaan worden van stof, vuil en boormeel.
  • Ook moeten alle boorgangen open worden gestoken en al het aanwezige boormeel uitgeborsteld te worden.
  • Indien het hout behandeld was met verf, beits of lak dien je dit eerst te verwijderen voordat je kan beginnen met de behandeling.

Heb je dit allemaal gedaan, dan kan je beginnen met de toepassing van het houtwormen bestrijdingsmiddel.

Hoe werkt een houtwormen bestrijdingsmiddel?

Hoe breng je dit houtwormen bestrijdingsmiddel middel op? Je spuit onder lange druk met grove druppel het te behandelen oppervlak. Als het nodig is, breng je dit middel meerdere keren op. Hierdoor krijgt het middel de kans om in het hout te trekken in plaats van dat het middel er telkens afdruipt. Denk niet zomaar dat je er met een behandeling bent. Blijf periodiek checken of de bewerking voldoende is geweest. Als je opnieuw boormeel aantreft, dan dien je zo snel mogelijk het hout weer te behandelen met het houtwormenbestrijdingsmiddel. Je hebt dan immers weer opnieuw last van houtwormen in hout.

Effectieve houtwormbestrijding

Waarom mag dit houtwormen bestrijdingsmiddel uitsluitend toegepast worden door of onder toezicht van professionals? De meeste middelen bevatten Permethrin. Dit is niet alleen schadelijk voor houtwormen, maar ook voor onszelf. Het middel kan allergische reacties veroorzaken en bij inslikken, raken je longen beschadigt. Ook aanraking veroorzaakt een droge of gebarsten huid. Om die reden is het beste om dit over te laten aan ongediertebestrijders, die weten hoe ze hier veilig mee om moeten gaan door hun jarenlange ervaring. Vind hier de professionele houtwormbestrijder bij jou uit de buurt voor een effectieve houtwormbestrijding.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!