Mogen wij je helpen?

Waar woon je?
Opnieuw

Houtwormbestrijding

Wanneer je last hebt van een houtwormenplaag, is het van belang om zo snel mogelijk houtwormbestrijding toe te passen. Houtwormen brengen gelukkig geen gezondheidsrisico’s met zich mee, maar richten wel veel schade aan.

In het geval van houtwormen zijn er een aantal mogelijkheden qua bestrijden, namelijk:

  • houtwormen voorkomen
  • houtwormen zelf bestrijden
  • houtwormen laten bestrijden

Hieronder worden de verschillende opties toegelicht.

Kan ik houtworm voorkomen?

Een opvallend feit is dat houtwormen niet afgaan op hout dat bewerkt is. Bewerkt hout is bijvoorbeeld behandeld met verf, beits of lak. Door de houten objecten in je huis vooraf te behandelen met een van deze producten, blijven de houtwormen meestal op afstand. Eenmaal aangetast hout dien je zo snel mogelijk te verwijderen. Heb je houtwormen in je huis, dan dien je deze te bestrijden.

Houtwormen zelf bestrijden

Het is mogelijk om houtwormen zelf te bestrijden, dit is echter niet altijd succesvol en daarom niet te adviseren. Wat je wel kunt doen, is het volgende. Wanneer het kleine voorwerpen betreft, dan:

  • leg je deze óf twee weken in de vriezer;
  • óf verhit je ze tot zeventig graden in de oven.

Echter is dit niet altijd mogelijk bij balken en andere grote houten objecten. Lukt het bevriezen of verhitten van de aangetaste voorwerpen niet doordat deze te groot zijn, dan is het te adviseren om professionele houtwormbestrijder in te schakelen voor een effectieve houtwormbestrijding. Het bestrijden van houtworm is een specialistische klus. Het vereist kennis van zaken, bepaalde vaardigheden en specialistische middelen en apparatuur. Dat maakt het zelf bestrijden van houtworm erg lastig.

Professionele houtwormbestrijding

Wanneer de houtwormen het hout zodanig hebben aangetast dat het een gevaar wordt, is het zeker van belang om ervaren houtwormbestrijders in te schakelen. Wij staan graag voor je klaar om je te helpen met het bestrijden van alle soorten van ongedierte. Wij voeren eerst een grondige inspectie uit en stellen vanuit daar een effectief bestrijdingsplan op. Na de bestrijding ontvang je een certificaat van behandeling. Hier vind je jouw houtwormbestrijder bij jou uit de buurt.

Laat je investering beschermen.

Wacht niet te lang en schakel vandaag nog een houtwormspecialist in.