Mogen wij je helpen?

Waar woon je?
Opnieuw

Een hittebehandeling, dé oplossing tegen bedwantsen

Een hittebehandeling, dé oplossing tegen bedwantsen

Steeds vaker krijgen wij meldingen van hotels met bedwantsenoverlast. Via de bagage van gasten reizen bedwantsen mee van hotel naar hotel. Voor je weet, zit jouw hotel ook vol met bedwantsen. Een bedwantsenplaag in een hotel is voor een hoteleigenaar echt zijn ergste nachtmerrie. Gelukkig hebben wij de oplossing voor jouw bedwantsenprobleem: een hittebehandeling tegen bedwantsen.

Wat zijn bedwantsen?

Bedwantsen zijn roodbruine insecten, ongeveer vijf millimeter groot en voeden zich ‘s nachts met menselijk bloed. Bedwantsenbeten zorgen voor rode, jeukende bultjes, vergelijkbaar met muggenbeten. Bedwantsen bevinden zich met name in en rondom bedden, meubels of achter de plinten. Signalen van bedwantsen zijn bloedvlekjes op de lakens, vervellingshuidjes in bed en bultjes van bedwantsenbeten. Als er eenmaal bedwantsen in je hotelkamer zitten, breiden ze zich enorm snel uit tot een plaag.

Hoe werkt een hittebehandeling?

Een hittebehandeling is de manier om een snelle, effectieve bedwantsenbestrijding uit te voeren zonder gebruik te maken van insecticiden. Bij een hittebehandeling worden speciale hittekanonnen ingezet die elke afgesloten ruimte kunnen verwarmen tot een hoge temperatuur. Vanaf een afstand houdt de ongediertebestrijder de temperatuur in de hotelkamer in de gaten. Als de temperatuur op het gewenste niveau is, worden alle levenstadia van bedwantsen bestreden, zonder schade toe te brengen aan het meubilair in en de hotelkamer zelf. Al na een half uur mag de hotelkamer weer betreden worden.

Wat zijn de voordelen van een hittebehandeling?

  • Minimale verstoring: een hittebehandeling duurt meestal maar een dag. De ruimte kan een half uur daarna alweer gebruikt worden. Het is zelfs mogelijk om meerdere hotelkamers tegelijkertijd te behandelen.
  • Geen gebruik van insecticiden:bij een hittebehandeling wordt enkel hitte toegepast, waardoor je geen risico loopt dat er insecticiden achterblijven in de hotelkamer.
  • Hotelkamer blijft onaangetast: de hittebehandeling richt geen schade aan, dus niets in de hotelkamer hoeft vervangen te worden.

Beperk de schade voor jouw hotel

Als er eenmaal bedwantsen zijn ontdekt in je hotel, schakel dan zo snel mogelijk een ongediertebestrijder in voor een hittebehandeling. De gevolgen zijn niet te overzien als de bedwantsenplaag zich maar blijft uitbreiden (duurt slechts 10 weken!). Denk aan klachten van gasten met slecht reviews en schade aan je reputatie als gevolg. Daarbij komt een verlies van inkomsten en hoge kosten van behandeling. Bedwantsenspecialisten weten waar bedwantsen zich schuilhouden en zorgen zo dat alle bedwantsen snel en effectief bestreden worden.