Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Boktor / Wistjedatjes – Boktor

Wistjedatjes – Boktor

Wist je dat hoe meer gaatjes er in het hout zitten, des de groter de boktorplaag is? En wist je dat boktor het meeste houdt van onbehandeld hout? Lees hier alles wat je moet weten over boktor!

Wistjedatjes – Boktor

Hoe meer gaatjes er in het hout zitten, des te groter is de boktorplaag

Eigenlijk is het heel logisch, hoe meer gaatjes er in het hout zitten, hoe groter de boktorplaag is. Toch hoor je vaak dat mensen niet zo denken. Het is natuurlijk altijd mogelijk dat één boktor meerdere gaatjes maakt, maar in de praktijk is dat dus niet zo. Controleer het hout altijd goed en laat als je twijfelt een expert ernaar kijken. En wist je dat je hier jouw professionele boktorbestrijder uit de buurt vindt?

Boktor houdt het meest van onbehandeld hout

In onbehandeld hout gaat de boktor zijn gang en dan voelt hij zich ook op zijn best. Het insect kan het hout slecht infiltreren wanneer er een dikke, dekkende laag overheen zit, zoals:

 • verf
 • lak
 • vernis
 • olie
 • boenwas
 • beits

Als je het preventief behandelt, is de schade aan het hout een stuk minder groot dan wanneer je de boktor moet bestrijden.

Vroeger op zee was men als de dood voor boktor

Wanneer zeelui op zee ontdekten dat ze last hadden van houtwormen of houtwormkevers, zoals de boktor, dan wisten ze dat het schip tot de kern was aangevreten. En tot de kern betekent dat het schip ieder moment kon zinken. Daar komen dus ook de bijnamen van de boktorren vandaan: het ‘doodskloppertje’ en de ‘death watch beetle’.

Extreme temperaturen houdt boktor niet van

Zowel koude als warme extreme temperaturen houdt boktor niet van. Daar maken professionele ongediertebestrijders gebruik van. Heb je bijvoorbeeld meubels waarin een boktorplaag zit, dan plaatsen boktorbestrijders deze in ruimten welke extreem koud of extreem warm worden gemaakt. Boktor overleeft het dan niet. Uiteraard moeten je meubels daar wel tegen kunnen, anders moet de boktor op een andere manier bestreden worden.

Boktor bestrijden doe je met chemische bestrijdingsmiddelen

Op veel websites staat dat boktor zelf bestrijden goed te doen is. Wat veel mensen echter niet weten, is dat de chemische boktorbestrijdingsmiddelen die voor particulieren verkrijgbaar zijn erg schadelijk voor onze gezondheid zijn. Dat is een reden waarom wij professionele boktorbestrijding aanraden. Zo wordt de boktor in huis snel en effectief bestreden zonder dat jij gezondheidsrisico’s loopt. Ook wanneer professionele ongediertebestrijders een ruimte of een stuk meubilair hebben behandeld, mag je er 48 uur niet mee in contact komen of naar binnen gaan.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
 • Snel van je probleem af
 • Eerlijk & transparant
 • Vrijblijvend advies
 • Bestrijding door een vakman
 • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!