Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Boktor / Boktor bestrijden

Boktor bestrijden

De boktor is een houtaantaster, maar de boktor zelf doet eigenlijk weinig kwaad. De larven van de boktor zijn degene die een groot gevaar vormen voor houten constructies. Boktorlarven voeden zich namelijk met hout en leggen zo een compleet gangenstelsel in het hout aan. Deze gangen verzwakken de draagkracht van hout, wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Om schade door boktor te beperken, is het belangrijk om zo snel mogelijk boktor te bestrijden.

Boktor bestrijden

Schade door boktor in huis

Boktor zorgt voor ernstige schade aan houten voorwerpen in je huis. Ze verspreiden zich snel van je houten vloer naar meubels en dragende houtconstructies. De boktor legt ongeveer tweehonderd eitjes en de larven van de boktor die hieruit komen hebben ongeveer tien jaar nodig om volwassen te worden door zich te voeden met hout. Als je dit allemaal bij elkaar optelt, begrijp je dat jouw houten vloeren, meubels of andere houten constructies in korte tijd door de boktorlarven opgegeten worden. Voor je het weet, is je hele huis dusdanig aangetast dat er instortingsgevaar dreigt.

Is boktor bestrijden noodzakelijk?

Boktorlarven knagen zich een weg door houten constructies om zich te voeden. Aantasting door boktor is te herkennen aan gaatjes in het hout, een borend geluid uit het hout en boormeel bij het hout. Door alle gangenstelsels in het hout kunnen constructies ernstig verzakken. Denk aan houten meubels, je houten vloer of de houten dakconstructie van je huis. In het ergste geval moeten dergelijke constructies voor een gedeelte of volledig hersteld worden. Reden om snel een inspectie op boktor te laten uitvoeren en boktor te laten bestrijden om verdere schade te voorkomen.

Boktor bestrijden: hoe pak je dat aan?

Boktor bestrijden is niet eenvoudig. Vaak heb je niet eens door dat er al jaren boktor in het hout zit. Hoe eerder je erbij bent, hoe beter. Het is daarbij van groot belang dat je boktor grondig bestrijdt, dus zowel de eitjes, de boktorlarven als de volwassen boktorren moet je bestrijden. Wil je zeker weten dat je van alle boktorstadia af komt en geen risico loopt op een nieuwe boktorbesmetting? Schakel dan professionele boktorspecialisten in. Professionals kunnen effectief boktor bestrijden met verschillende technieken.

Technieken voor een boktorbestrijding

Er zijn verschillende technieken hoe je boktor bestrijden kunt in hout, namelijk door middel van:

  • een oppervlaktebehandeling
  • de heteluchtmethode
  • een injectietechniek

Oppervlaktebehandeling

Bij een oppervlaktebehandeling behandelen boktorspecialisten aangetast hout door boktor met een speciaal bestrijdingsmiddel. Det bestrijdingsmiddel trekt in het hout en doodt de boktor die in het hout zit. Ook zorgt dit bestrijdingsmiddel dat heraantasting door boktor binnen vijf jaar niet mogelijk is.

Heteluchtmethode

Bij de heteluchtmethode sluiten boktorspeciasten een ruimte af om met een warmtepomp de temperatuur in die ruimte te verhogen. De volwassen boktor, maar ook boktorlarven kunnen namelijk niet tegen hogere temperaturen. Het voordeel van de heteluchtmethode is dat er geen gif nodig is om de boktor te bestrijden.

Injectietechniek

Bij de injectietechniek worden allereerst alle gangenstelsels aangericht door boktorlarven blootgelegd. Nadat dit is gebeurd, worden deze boorgangen met een bestrijdingsmiddel geïnjecteerd. Zodra de boktor en boktorlarven in aanraking komen met dit bestrijdingsmiddel, gaan ze dood.

Kan ik zelf boktor bestrijden?

Het is niet eenvoudig om boktor zelf te bestrijden. Bij doe-het-zelf-winkels zijn verschillende producten te koop die je kunnen helpen om boktor te bestrijden. Deze bestrijdingsmiddelen zijn vaak echter verre van dier- en milieuvriendelijk en onjuist gebruik brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. Ook blijken deze bestrijdingsmiddelen vaak onvoldoende effectief, omdat de boktorlarven niet altijd doodgaan hiervan. Daardoor is de kans groot dat je binnen de kortste keren weer opnieuw een boktorbesmetting in het hout hebt. Het is verstandiger om de hulp van een ervaren boktorspecialist in te schakelen voor een effectieve boktorbestrijding.

Hulp bij boktor bestrijden?

Onze boktorspecialisten staan voor je klaar om je te helpen bij boktor bestrijden. Al jaren bestrijden wij snel en effectief boktor bij mensen thuis. Wij beschikken over de kennis, kunde en middelen om bokor in hout te bestrijden, dus neem vandaag nog contact op voor een inspectie.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Eerlijk & transparant
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!