Mogen wij je helpen?

Waar woon je?
Opnieuw

Oma weet raad – Boktor

Last van boktor in je huis? Oma weet raad en heeft altijd een oplossing met huismiddeltjes om ongedierte te bestrijden! Er zijn verschillende doe-het-zelf middelen tegen boktor in hout. Wil je proberen boktor zelf te bestrijden met huismiddeltjes? Lees dan hieronder oma’s tips over het gebruik van deze huismiddeltjes tegen boktor. Voor een effectieve boktorbestrijding schakel je hier jouw professionele boktorbestrijder in.

Boktor direct laten bestrijden

call 085 - 800 1123

96% beveelt ons aan

Boktor bestrijden?

  • Bescherm je investering
  • Altijd een lokale bestrijder
  • Vrijblijvend advies
  • Afspraak binnen 24 uur
  • Zónder voorrijkosten
  • Particulier en zakelijk
085 - 800 1123

96% beveelt ons aan

Smeer het hout in met petroleum

De meeste bestrijdingsmiddelen tegen boktor zijn op basis van petroleum, omdat boktor hier niet tegen kan. Smeer het aangetaste hout door boktor in met petroleum en de boktor die aan de oppervlakte van het hout zitten gaan dood. Dat is ook gelijk het nadeel, het doodt niet de boktor die in de kern van het hout zitten. Ook larven en eitjes worden niet gedood en komen na een tijdje uit. Voor je het weet, is de boktorplaag terug.

Boktor bestrijden met terpentine

Een mengsel met onder andere terpentine schijnt ook te werken tegen boktor.

  1. Neem vijf eetlepels terpentine
  2. Vermeng dit met twee eetlepels gele was en wat peper
  3. Smeer hier je hout mee in

Met welk goedje je hout ook insmeert, je zult nooit de kern van het hout bereiken waardoor je niet alle boktor bestrijdt.

Een spuitje alcohol, benzine of azijn

Een spuitje met alcohol, benzine of azijn in elk gaatje van het hout houdt de boktor ook stil. Ga met een dunne naald elk gaatje langs om deze helemaal te vullen. Het is erg veel werk als je last hebt van een grote boktorplaag. Ook weet je niet hoe de conditie van het hout is na al die alcohol, benzine of azijn. Wees met name voorzichtig bij antiek meubilair van hout.

Heeft boktor een hekel aan ui?

Wat boktor ook niet prettig vindt, is de geur van de ui. Iets in die geur verdraagt boktor gewoonweg niet en uiteindelijk gaan ze hieraan dood. Wrijf aangetaste meubels of balken in met een doorgesneden ui en de geur doet haar werk. De vraag is of je alle boktor bereikt wat in de kern van het hout zit én je meubilair gaat er niet frisser van ruiken.

Boktor lokken met eikels, kan dat?

Een ander trucje wat vaak genoemd wordt: leg eikels op de plek waar je last hebt van boktor. Boktor houdt hier net zoveel van als van hout. Wanneer er dus gaatjes in een eikel zitten, weet je dat ze erin zitten. Gooi dan de eikel weg en vervang deze voor een nieuwe eikel. Het nadeel hiervan is dat dit erg tijdrovend is, ook is de kans erg groot dat je boktor nooit helemaal uitroeit. Wat ons betreft een fabel, maar wie niet waagt…