Mogen wij je helpen?

Waar woon je?
Opnieuw

Oma weet raad – Boktor

Last van boktor in je huis? Oma weet raad en heeft altijd een oplossing met huismiddeltjes om ongedierte te bestrijden! Er zijn verschillende doe-het-zelf middelen tegen boktor in hout. Wil je proberen boktor zelf te bestrijden met huismiddeltjes? Lees dan hieronder oma’s tips over het gebruik van deze huismiddeltjes tegen boktor. Voor een effectieve boktorbestrijding schakel je hier jouw professionele boktorbestrijder in.

Bestrijdingsmiddelen tegen boktor

De meeste bestrijdingsmiddelen tegen boktor zijn vrijwel op basis van petroleum. Boktor gaat hier namelijk dood aan. Het doodt een deel van de boktor die op de oppervlakte van het hout zitten. Dat is ook gelijk het nadeel, het doodt niet de boktor die in de kern van het hout zitten. Ook larven en eitjes worden niet gedood en komen na verloop van tijd toch uit.

Boktor bestrijden met terpentine

Een mengsel met onder andere terpentine schijnt te werken tegen boktor.

  1. Neem vijf eetlepels terpentine
  2. Vermeng dit met twee eetlepels gele was en wat peper
  3. Smeer hier je hout mee in en dan is het afwachten

Dat is ook weer het nadeel, het dringt niet door tot in de kern van het hout en het is een langdurig proces.

Een spuitje alcohol, benzine of azijn

Een spuitje met alcohol, benzine of azijn in elk gaatje van het hout houdt de boktor ook stil. Ga met een dunne naald elk gaatje langs om deze helemaal te vullen. Het is erg veel werk als je last hebt van een grote boktorplaag. Ook weet je niet hoe de conditie van het hout is na al die alcohol, benzine of azijn. Wees daar voorzichtig mee. Vooral bij oude en antieke stukken meubilair of hout. Twijfel je of het hout hier wel tegen kan? Vraag een professionele boktorbestrijder om advies.

Heeft boktor een hekel aan ui?

Wat boktor ook niet prettig vindt, is de geur van de ui. Iets in die geur verdraagt boktor gewoonweg niet en uiteindelijk gaan ze hieraan dood. Wrijf aangetaste meubels of balken in met een doorgesneden ui en de geur doet haar werk. Wat hier een nadeel van is, is dat je meubilair er niet frisser van gaat ruiken.

Boktor lokken met eikels

Een ander trucje is om eikels te leggen op de plek waar je last hebt van boktor. Boktor houdt hier net zoveel van als van hout. Wanneer er dus gaatjes in een eikel zitten, weet je dat ze erin zitten. Gooi dan de eikel weg en vervang deze voor een nieuwe eikel. Het nadeel hiervan is dat dit erg tijdrovend is, ook is de kans erg groot dat je boktor nooit helemaal uitroeit.

Laat je investering beschermen.

Wacht niet te lang en schakel vandaag nog een boktorspecialist in.