Boktor zelf bestrijden

Boktor is erg hardnekkig ongedierte wat veel schade toebrengt aan jouw houten vloeren, meubels en andere constructies. Daarom is het van belang om boktor in hout direct te bestrijden om de schade te beperken. Als je geen actie onderneemt om boktor te bestrijden, is de kans groot dat de boktorplaag groter wordt en de schade erger met alle gevolgen van dien. Een effectieve boktorbestrijding is dus noodzakelijk en kan op twee manieren. Boktor zelf bestrijden is een optie of je laat het doen door een professionele ongediertebestrijder. Vaak is boktor zelf bestrijden niet mogelijk wegens de omvang van de boktorplaag en moet een professional worden ingeschakeld.

Bestrijdingsmiddelen tegen boktor

Boktor zelf bestrijden? Onderschat het niet! Wil je het toch eerst zelf proberen? Dit is mogelijk met verschillende boktorbestrijdingsmiddelen en -methoden. Welke je moet toepassen, is afhankelijk van de omvang van de boktorplaag en op welke plekken de boktor zich bevindt.

  1. Middelen op basis van Permethrin. Professionals zeggen echter dat de bestrijding hiermee niet voldoende effectief is. Het middel is daarentegen wel toe te passen voor preventieve behandeling.
  2. Petroleum. Ook van dit huis-, tuin- en keukenmiddel geven experts aan dat dit niet goed werkt. Alleen de boktorren aan het oppervlak gaan dood en de larven en eitjes overleven het.
  3. Hitte/kou. Een veel besproken techniek is het verhitten van voorwerpen een half uur lang op 50 tot 70 graden Celsius. Meestal is dit gezien de omvang van de besmette voorwerpen niet mogelijk. Ditzelfde geldt voor een behandeling met kou. De voorwerpen dienen twee weken lang in worden gevroren. Zodra de kou de kern bereikt, overleeft de boktor het niet.
  4. Gas/gif. Deze methode met gas wordt vaak toegepast als de plekken waar boktor zich bevindt moeilijk te bereiken zijn. Dit is echter vrij complex en arbeidsintensief en mag alleen een erkende ongediertebestrijder doen. Het bestrijden met gif mag ook alleen een professional uitvoeren. Deze methode wordt gebruikt wanneer het hout goed te bereiken is. Deze methoden zijn zeer effectief.
  5. Verf, lak, vernis, olie, boenwas of beits. Het bestrijden van boktor gaat hiermee niet lukken, maar deze middelen helpen wel om boktor zoveel mogelijk te voorkomen.

Professionele boktorbestrijding

Boktor zelf bestrijden… De meest snelle en effectieve oplossing is toch om boktor te laten bestrijden door een professionele boktorbestrijder. Vaak mislukken de pogingen van particulieren en kosten hen veel geld, moeite en tijd. Men richt zich bijvoorbeeld alleen op de volwassen kever, terwijl het de larven zijn die de schade aanrichten. Deze en de eitjes zijn echter nauwelijks zichtbaar en worden snel over het hoofd gezien. Als deze niet worden aangepakt, verdwijnt het probleem niet en heb je binnen no-time weer een boktorplaag met meer schade als gevolg. Professionals weten exact waar de boktor zich overal schuil houdt en welke middelen en methoden zij vervolgens moeten toepassen. Bovendien wordt de schade in de tussentijd alleen maar groter. Schakel daarom direct hier de hulp in van een professionele ongediertebestrijder.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!