Mogen wij je helpen?

Waar woon je?
Opnieuw

Boktor bestrijden

Boktor is enorm schadelijk voor al je houten voorwerpen in en rondom je huis. De larven van de boktor voeden zich met jouw hout om te groeien naar een volwassen kever. Eén larve eet in z’n leven wel een halve kilo hout op. Moet je nagaan wat een hele boktorplaag voor schade aanricht. Binnen no-time zijn al je houten meubels, vloeren en dragende constructies volledig aangetast en niet meer te herstellen. Van belang dus om boktor direct tegen te gaan, maar hoe voer je een effectieve boktorbestrijding uit?

Hoe bestrijd je boktor?

Een effectieve boktorbestrijding is geen eenvoudige klus om te klaren. Wij raden je dan ook aan om direct de hulp in te schakelen van een professionele ongediertebestrijder als je boktor in je huis hebt. Een grondige aanpak bij boktor in hout is van belang, omdat je anders binnen de kortste keren opnieuw een boktorplaag hebt. Bespaar jezelf geld, moeite en tijd en schakel hier direct een professionele ongediertebestrijder in voor een effectieve boktorbestrijding. Voordat je boktor bestrijdt, moeten er eerst een aantal voorbereidingen worden getroffen:

  • Verwijder eventuele beits, lak of verf van het hout
  • Borstel het hout tot aan de gezonde laag uit
  • Maak het hout stofvrij

Als alleen het onaangetaste hout over blijft, dan is het klaar voor een behandeling met een bestrijdingsmiddel tegen boktor. Voor een effectieve boktorbestrijding is het van belang dat alle hoeken en gaatjes tot in de kern worden aangepakt waar de boktor, z’n larven en eitjes hebben gezeten, zodat alle levensstadia het niet overleven.

Boktor zelf bestrijden

Wij adviseren om boktor niet zelf proberen te bestrijden. Naast dat het een ontzettend lastig is om alle plekken te vinden waar de boktor zich bevindt, is het een erg tijdrovende en kostbare klus voor particulieren. Meestal zonder het gewenste effect en de boktorplaag is zo weer een feit. Daarnaast zijn de bestrijdingsmiddelen niet altijd even effectief en schadelijk voor onze gezondheid wanneer ze niet op de juiste manier worden toegepast. Een professionele ongediertebestrijder zorgt naast een effectieve boktorbestrijding, tevens voor een eventuele nabehandeling en je ontvangt een certificaat van bestrijding.

Kan je boktor voorkomen?

Uiteraard is het beter om een boktorbesmetting te voorkomen dan te genezen, maar helaas is dit erg lastig. Eenmaal één boktor in je huis zorgt binnen de kortste keren voor een hele plaag. Het enige wat mogelijk helpt, is om bij de aanschaf van houten meubels, vloeren of andere houten voorwerpen of constructies deze direct te behandelen met bijvoorbeeld beits, lak of verf.

Laat je investering beschermen.

Wacht niet te lang en schakel vandaag nog een boktorspecialist in.