Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Zwammen, schimmel of paddenstoelen in huis?

Door Fleur 1 min leestijd10 april 2020
zwammen in huis

Last van schimmel in huis? Of zijn het toch zwammen? Misschien is het wel een paddenstoel dat in je huis groeit. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen de drie organismen en wat zijn de gevolgen van deze vaak smerig uitziende dingen in huis?

Zwammen en schimmels zijn eigenlijk hetzelfde, dus een zwam wordt ook wel schimmel genoemd en schimmel ook wel een zwam. Beide vallen onder de naam Fungi. Een paddenstoel is dan weer het vruchtlichaam van een zwam (of schimmel).

Houtschade door huiszwam?

Er bestaan verschillende soorten zwammen die in huis kunnen groeien, maar de huiszwam komt toch wel het meeste voor en veroorzaakt ook de meeste schade aan je huis. De huiszwam tast het hout zodanig aan dat er zelfs op den duur instortingsgevaar kan optreden. De houtschade door de huiszwam kan dus enorm zijn. Ook de kelderzwam is een gevaarlijk zwam in huis.

Gezondheidsproblemen door zwammen

Zwammen kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. Gelukkig zijn niet alle zwammen gevaarlijk. De zwam die voor veel mensen voor gezondheidsproblemen zorgt is de welbekende huiszwam. De zwam kan voor ademhalingsproblemen en zelfs luchtweginfecties veroorzaken. Mensen met een schimmelallergie moeten ook heel erg opletten voor hun gezondheid. Naast het moeilijke ademhalen, kunnen ook geïrriteerde ogen en huidproblemen optreden.

Bestrijding zwammen belangrijk

Zwammen, schimmel of paddenstoelen in huis? Eigenlijk komt het allemaal op hetzelfde neer en zal je deze zo snel mogelijk moeten bestrijden om gezondheidsrisico’s of zelfs instortingsgevaar van je huis te vermijden. Bovendien ziet het er natuurlijk uiterst smerig uit. Zelf bestrijden lijkt heel gemakkelijk, maar is een moeilijke en vieze klus. Wanneer de minuscule onzichtbare sporen van de zwam weer door de lucht gaan zweven, kunnen ze ergens anders gewoon weer gaan vestigen en groeien. Een professionele ongediertebestrijder weet precies wat hij moet doen om dit bij het verwijderen van een zwam in huis te voorkomen.

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!