Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

De winter komt eraan: muizen houden niet van kou

Door Isabelle 2 min leestijd13 november 2019
muis die zich verstopt tegen de kou

De donkere koude dagen staan weer voor de deur, de winter komt eraan! Veel mensen vinden de kou maar niks en dat geldt ook voor de muizen. ’s winters is er buiten geen eten te vinden en daarom gaan de muizen op andere plekken op zoek naar lekkers. Jouw huis is dus de perfecte plek!

Muizen in huis, op zoek naar de warmte

Elk huis en dan vooral oude huizen hebben kleine openingen waar muizen gemakkelijk doorheen kruipen. Wanneer het echt koud begint te worden, zullen muizen zo snel mogelijk een warm plekje opzoeken. Waarschijnlijk is er ook genoeg lekker eten bij jou in huis, zeker rond de feestdagen. De geuren en warme lucht trekt deze knaagdiertjes aan. De muizen verstoppen zich op de gekste plekken. Denk maar aan keukenkastjes, tussen de dozen op zolder of ergens tussen de muren. Naast een warme plek zoeken muizen ook een plek waar een voedselbron in de buurt is.

Wat eten muizen in de winter?

Muizen zijn echte alleseters. Van broodkruimels op de keukenvloer tot elektriciteitskabels achter de kast. Ze knagen aan alles wat los en vast zit. Dit ongedierte is dol op granen en zaden, maar eet ook graag peulvruchten, noten en insecten. Ze hebben dus de voorkeur voor vet- en eiwitrijk voedsel. Maar in de winter zijn deze gerechten niet vanzelfsprekend en zullen ze het vaak moeten doen met de etensresten die ze kunnen vinden in jouw keuken. Bij gebrek aan beter, eten ze ook minder voor de hand liggend eten, zoals zeep, lijm of andere gekke materialen die ze in huis kunnen vinden. Muizen eten drie tot vier gram per dag en hoeven niet perse water te drinken als het voedsel genoeg vocht bevat. 

Muizenbestrijders: winter is een drukke tijd

Voorkom een serieuze muizenplaag in de winter en bel een ongediertebestrijder. Doordat er steeds meer muizen op zoek gaan naar een warm plekje in de winter kan het zijn dat je ineens grote hoeveelheden muizen in huis hebt. Deze zijn zelfstandig niet meer te bestrijden en is het inschakelen van een specialist noodzakelijk. Deze specialisten hebben de kennis en kunde om snel van je muizenplaag af te komen. Met behulp van professionele kennis ben je in no-time van je muizenprobleem af!

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!