Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Wespen zijn weer massaal aanwezig deze zomer

Door Fleur 2 min leestijd4 augustus 2015
Wespen bij nest

Wespen hebben een goed jaar deze zomer. Doordat er weinig regen is gevallen, hebben de wespen vrij spel in Nederland. De wespen waren vorig jaar juist minder aanwezig doordat er flinke hoosbuien zijn gevallen. Hierdoor krijgt de wesp het moeilijk. Vooral wanneer er 50 milliliter of meer valt in een korte tijd kunnen wespen daar slecht tegen, volgens de Wageningen Universiteit. Waarom dit is, zijn ze echter nog niet achter. Door heel Nederland zijn er meer wespen geconstateerd, echter verschilt het alsnog per provincie.

Bestrijding van wespen in Nederland

Vooral bestrijders hebben een goed jaar en zijn druk met het bestrijden van wespen. Ze gaan het druk krijgen op terrassen en in tuinen, is de voorspelling. ‘Overal in het land merken we toename bij het aantal telefoontjes voor wespenbestrijding,’ aldus meerdere bestrijders. In 2010 en 2012 was er ook een toename van wespen in de zomers. Nadat vorig jaar vele hoosbuien zijn geweest en er dus minder wespen waren, is dit jaar weer een goed jaar voor de wesp.

Soorten wespen

Echter is er verschil in wesp te zien. Vooral de Franse veldwesp is in opkomst wat gunstig is voor mensen die een hekel hebben aan wespen of zelfs allergisch zijn. Deze soort wesp is te herkennen doordat deze dunner is dan de ‘normale wespen’. Ook zijn zij minder agressief en vallen minder vaak mensen lastig. De wespen die veelvuldig voorkomen en als ‘normaal’ worden gezien zijn de Normale en de Duitse wesp. Deze zijn dikker van vorm en zijn sneller agressief richting mensen.

Voorkomen van wespen op terrassen

Wespen zijn ook veelvuldig op terrassen te vinden. De Koninklijke Horeca Nederland heeft daarom tips op hun website gezet. Deze zijn in een korte tijd duizenden keren bekeken. Vooral wierrook, geurkaarsen en munt zijn gebruikelijk om wespen te verjagen. Aan deze geuren hebben wespen een hekel. Dit zet je dan ook het best op je terras wil je geen overlast krijgen. Ook helpt het bij de barbecue, wespen gaan daar vaak op het vlees zitten om de bruikbare eiwitten eruit te halen om te voeden aan de jongen. Ook gebruiken ze het hout van de schutting om hun nest mee te bouwen.

Bron: www.telegraaf.nl

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!