Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Wespen, bijen of hommels?

Door Fleur 2 min leestijd15 mei 2018
Bij, hommel en wesp

Als er iets langs komt vliegen dat zwart-geel gestreept is en het zoemt, dan zijn veel mensen direct al in paniek. Terwijl ze nog niet eens weten of ze met wespen, bijen of hommels te maken hebben. Wat is nu het verschil tussen wespen, bijen of hommels?

Uiterlijke verschillen tussen de wesp, bij en hommel

Wespen zijn zwart-geel gestreept, is niet behaard en hebben een ingesnoerd lichaam. Bijen zijn ook zwart-geel gestreept, maar minder fel gekleurd dan wespen, zijn behaard en hebben ook een taille, maar is door hun beharing minder goed te zien. Hommels zijn echt bolle, harige insecten, waardoor ze er wel degelijk anders uitzien dan wespen.

Wespen laten ons niet met rust

Wespen komen graag bij mensen in de buurt. Met name op zoetigheden komen ze af. Bijen en hommels doen dit echter niet. Ook zijn wespen een stuk agressiever dan bijen hommels. Wespen hebben meer de drang om zich te verdedigen. Als je bijen en hommels gewoon met rust laat, doen zij dat ook. Heb jij thuis last van een wespennest? Wespenbestrijding is de oplossing!

Steken wespen, bijen of hommels?

De reden waarom mensen schrikken van wespen, bijen of hommels is omdat men bang is om gestoken te worden. Wespensteken kunnen behoorlijk pijnlijk zijn en zelfs allergische reacties veroorzaken. Bijen kunnen wel steken, maar zodra ze steken gaan ze ook dood. De angel van een bij heeft namelijk weerhaakjes, die in de huid blijft steken. Datzelfde geldt voor hommels. Bijen en hommels steken enkel als ze zich bedreigd voelen.

Wespen, bijen of hommels bestrijden

Voordat je in paniek raakt, kun je beter eerst zeker weten om welk insect het gaat. Ook als je wilt bestrijden, is dit van belang. Wespen bestrijden is namelijk wel toegestaan, maar bijen en hommels zijn beschermd in Nederland. Om wespen te bestrijden schakel je een professionele ongediertebestrijder in, maar om van bijen of wespen af te komen, dien je een imker te laten komen. Maar als je geen last hebt van bijen of hommels, kun je hun nesten met rust laten.

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!