Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Weersomstandigheden aanzienlijk invloed op ongedierte

Door Fleur 1 min leestijd7 augustus 2014

Het weer heeft een grote invloed op kleine dieren en insecten. Een combinatie van een zachte winter, een voorjaar die vroeg begint, het vallen van buien in de zomer en temperaturen die hoog zijn, zijn gunstig voor hen. Dit verschijnsel was dit jaar bijvoorbeeld het geval in en rondom Eindhoven. Zo zijn er uitzonderlijk veel slakken deze zomer. De slakken bevinden zich, door de lange warmte en vochtigheid, vaak in tuinen en andere gebieden waar veel groen is. Het is niet bekend hoeveel slakken er deze zomer meer zijn, maar dat het er meer zijn dan vorig jaar is iets wat zeker is. Het is er gewoon het ideale weer voor.

Veel slakken en muggen

Er zijn naast de vele slakken, ook meer muggen te zien dit jaar in de omgeving van Eindhoven. Er is geen muggenplaag, maar het gaat wel om een kleine stijging. Dit meldt Natuurmonumenten. Muggen leven het liefst in een omgeving met hoge temperaturen en dan vooral in combinatie met vocht. Natuurmonumenten geeft als tip mee dat je het best geen statisch water rondom je huis moet hebben staan. Dus heb je een volle gieter, bak water of regenton in je voor- of achtertuin staan? Leeg hem of dek hem af! Deze plaatsen zijn namelijk erg interessant voor muggen om eitjes te leggen.

Minder wespen

Het voordeel van de vele slakken en muggen is echter wel dat er dit jaar minder wespen zijn dan normaal. In Eindhoven en Helmond is er dit jaar veertig procent minder werk dan normaal voor een wespenbestrijder. Er zijn veel wespen verstijfd, verzopen of weggespoeld door de erge buien in het voorjaar en die van de laatste weken. De verwachting was gedurende de zachte winter nog dat er dit jaar enorm veel wespen zouden zijn. In elk geval meer dan normaal gesproken. Er stierven minder koninginnen dan normaal, omdat er een gebrek was aan harde vrieskou.

Bron: www.ed.nl

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!