Alleen gediplomeerde bestrijders
Altijd eerlijk & transparant
Meer dan 400.000+ tevreden klanten

Vlooienbestrijding: anti-vlooienmiddelen voor je huisdier

Door Fleur 17 oktober 2019 — 3 min leestijd
vlo op huid

Heeft je huisdier last van vlooien? Wanneer je hond of kat de hele tijd zit te jeuken, krabben en bijten aan zichzelf, is de kans erg groot dat ze last hebben van deze akelige bloedzuigende insecten. Vaak ontkomt je huisdier er niet altijd aan en vindt de vlo zijn weg naar een lekkere bloedmaaltijd. In sommige gevallen kan je de vlooien tussen de haren ook zien zitten. Je kunt vlooien proberen te vermijden door het huis regelmatig goed te stofzuigen en hun mandje vaak te verschonen. Toch nog vlooien? Met een keuze uit verschillende anti-vlooienmiddelen kan je de vlooienbestrijding voor je huisdier gaan inzetten.

Natuurlijke bestrijding tegen vlooien

Heb je zo 1-2-3 geen anti-vlooienmiddel bij de hand en wil je een natuurlijke vlooienbestrijding voor je huisdier? De volgende tip biedt een handige uitkomst: Snijd een citroen in vieren en doe deze in een diepe schaal. Giet hier kokend water op en laat dit een nacht staan. De volgende dag heb je een anti-vlooienmiddel. Pas hierbij wel op dat er niets in de ogen van je huisdier komt. Ook kun je ervoor kiezen een stukje knoflook door het eten te doen. Hierdoor komt er een andere smaak aan het bloed van je huisdier waar vlooien niet van houden.

Vlooienspray: Helpt dit eigenlijk wel tegen vlooien?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is de vlooienspray meer een preventief middel tegen vlooien dan een vlooienbestrijding. De spray geeft een laagje op de huid van je huisdier waardoor vlooieneitjes zich minder gemakkelijk in de vacht kunnen nestelen. Bij een vlooienplaag zal je met een spray niet heel ver komen met het uitroeien van deze nare beestjes. Het is ook erg lastig te weten waar de vlooien zich precies bevinden in huis en waar je dus de vlooienspray moet gaan gebruiken.

Pas op met vlooienpoeder!

Vlooienpoeder is een bestrijdingsmiddel waarbij vlooien dood gaan. Er zitten alleen wel strenge regels aan deze manier van vlooien bestrijden. Zo mag je dit poeder niet gebruiken bij jonge honden of katten. Ook moet je erg uitkijken dat je huisdier dit niet in de ogen of luchtwegen krijgt. Het is gemeen spul, maar kan zeker werken om van je vlooien af te komen.

Vlooienband voor je hond of kat

Veel mensen gebruiken een vlooienband bij hun hond of kat. In deze band zit een bestrijdingsmiddel dat geleidelijk wordt afgegeven op de huid. Wanneer de vlo dan in de huid prikt, zal hij doodgaan. Een vlooienband werkt best goed, maar is geen garantie op een vlooienvrij huisdier. Misschien wilt jouw huisdier helemaal ook niet zo’n band dragen en probeert hij deze de hele tijd van zijn kop af te schudden.

Professionele middelen

Wanneer de anti-vlooienmiddelen allemaal niet werken, is het van belang om een deskundige in te schakelen om van de vlooien af te komen. Die eeuwige jeuk is toch ook geen pretje. Een professionele ongediertebestrijder zal op een effectieve wijze de insecten bestrijden. Vaak is het zo dat de middelen die zij gebruiken niet zomaar in de winkel te koop zijn. Ook hebben zij de kennis waar de beestjes zich graag verstoppen en kunnen ze de juiste methode toepassen. Waarschijnlijk scheelt het ook nog handen vol geld als dat je zelf allemaal middelen koopt die uiteindelijk toch niet werken.