Alleen gediplomeerde bestrijders
Altijd eerlijk & transparant
Meer dan 400.000+ tevreden klanten

Vliegenplaag in huis? Dit kan je doen!

Door Fleur 28 mei 2020 — 3 min leestijd
vliegenplaag in huis

Vliegen zijn vreselijk irritant, vooral als je een vliegenplaag in huis hebt. Continu gezoem om je oren en dan proberen ze ook nog van je eten mee te eten. Het kan nog erger, sommige vliegen zullen proberen om eitjes te leggen in jouw voedsel. Bah, die vliegen moeten dus snel uit je huis worden verdreven. De meest voorkomende en ook vervelende vlieg is toch wel de huisvlieg, ook wel kamervlieg genoemd. Hier lees je wat je kunt doen als je last hebt van een vliegenplaag.

Welk soort vlieg heb je in huis?

Ontdek als eerste welk soort vlieg in je huis vliegt. Dit is belangrijk want een huisvlieg is een hele andere vlieg dan een clustervlieg of fruitvlieg bijvoorbeeld. Kort gezegd is de huisvlieg op zoek naar eten, de klustervlieg op zoek naar een plek om te overwinteren en de fruitvlieg zit graag op fruit. Ze hebben dan ook alle drie een andere aanpak voor de preventie en bestrijding.

Verwijder voedselresten en afval

Huisvliegen komen af op (rottend) voedsel, maar lusten ook graag jouw biefstukje als je die even onbeheerd laat staan. Vooral in de zomermaanden zie je veel vliegen in huis en is het verstandig om vaker je prullenbakken te legen en afval weg te brengen. Vliegen hebben snel door als er iets ‘lekkers’ ligt weg te rotten in je afvalcontainer. Dek voedsel ook goed af in de keuken, ook al ben je maar even weg. Gegarandeerd dat dit eten namelijk gevonden wordt door de vlieg.

Plaats horren voor de ramen

In de zomer heb je vaak de deuren en ramen open staan, maar dit is een hele grote uitnodiging voor vliegen (en andere insecten) om eens binnen te komen kijken. Door horren voor je ramen en deuren te plaatsen hebben vliegen geen kans om binnen te komen. Althans er geen andere openingen in het huis zijn natuurlijk.

Zet een vliegenlamp in huis

Een vliegenlamp werkt goed om vliegen in huis te bestrijden. De vliegen worden door de warmte van het apparaat aangetrokken. Wanneer ze tegen de lamp aanvliegen worden ze direct geëlektrocuteerd. Deze lampen zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar in de winkel.

Ouderwets vliegen meppen

Is de vliegenplaag nog te overzien dan kan je er ook voor kiezen om ouderwets te gaan meppen met een vliegenmepper. Tegenwoordig kan je ook vliegenmeppers kopen waarbij het je toch stiekem iets gemakkelijker wordt gemaakt doordat er wat elektriciteit op staat. Deze elektrische vliegenmeppers, of tennisrackets, werken best goed en zo kan je zelf vliegen bestrijden.

Een ongediertebestrijder kan je helpen bij een vliegenplaag

Hier en daar een vlieg in je huis is nog te overzien. Word je helemaal gek van dat gezoem om je heen en overal waar je kijkt zit zo’n irritante vlieg, dan wordt het tijd om de vliegen situatie eens beter te bekijken. Bij een ware vliegenplaag is het zelf bestrijden verleden tijd en kan je het beste een professionele ongediertebestrijder inschakelen om ervan af te komen. Het probleem is dan binnen no time opgelost en kan je weer rustig op de bank zitten.