Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Vliegende mieren: je ziet ze overal!

Door Fleur 2 min leestijd6 juli 2017

Egmond aan Zee – Er is geen ontkomen meer aan, de vliegende mieren. Zo hadden we nog nergens last van en zo ineens zijn ze met velen. In de hele provincie klagen mensen van de overlast.

Koninginnevluchten

Het mooie weer komt er weer aan en dan zie je de vliegende mieren binnen no-time verschijnen. “Dit is de tijd van de koninginnevluchten”, aldus een lokale ongediertebestrijder. “Dat houdt in dat de mannetjes en vrouwtjes zich in de lucht voortplanten en dat het heel erg druk wordt rond de nesten.”

De paarperiode

Zodra jij dus mieren ziet vliegen, houdt dit in dat de paarperiode is aangebroken. De jonge koninginnen gaan in de lucht op zoek naar geschikte mannetjes om mee te paren. Na de paring gaan de mannetjes dood en de bevruchte koninginnen keren terug naar de grond op zoek naar een nest.

Waarom in de lucht?

De reden dat mieren in de lucht paren, is omdat de kans hiermee groter is dat een koningin een mannetje treft uit een andere kolonie. De koninginnen hebben de vleugels alleen op dat moment nodig. Eenmaal op de grond, bijt de koningin haar vleugels af.

Heel mooi natuurfenomeen

De bestrijder spreekt vol bewondering over de insecten, ondanks dat ‘ie graag mensen van de overlast van vliegende mieren af helpt. “Het is wel een heel mooi natuurfenomeen”, aldus de ongediertebestrijder. “Ook omdat het nu zo explosief in grote hoeveelheden gebeurt.”

Mierenbestrijding

Minder enthousiast zijn ze bij ijssalon Puur & Passie in Egmond aan Zee. Hier hebben ze de bestrijder gevraagd om zo snel mogelijk een mierenbestrijding uit te voeren. “Heel goede beestjes, ze zijn ook hartstikke schoon, maar ik wil ze niet in mijn eten zien”, zeggen ze bij de ijssalon.

Ook last van vliegende mieren?

Heb jij nu ook last van vliegende mieren en wil je wel graag van die vervelende mieren af, schakel dan hier een professionele ongediertebestrijder bij jou uit de buurt in!

Bron: www.nhnieuws.nl

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!