Alleen gediplomeerde bestrijders
Altijd eerlijk & transparant
Meer dan 400.000+ tevreden klanten

Veel ongedierte in Nederlandse ziekenhuizen

Door Fleur 26 november 2011 — 1 min leestijd

Uit onderzoek is gebleken dat veel Nederlandse ziekenhuizen last hebben van ongedierte. In enkele gevallen was de overlast van vliegen zo groot dat operatiekamers tijdelijk gesloten moesten worden. De uitkomst van het onderzoek, uitgevoerd door RTL Nieuws, werd zaterdag openbaar.

Muizen, ratten, kakkerlakken en vliegen zorgen voor overlast

Slechts 20 ziekenhuizen hebben de gevraagde informatie verstrekt en geven daarmee openheid van zaken. Deze 20 ziekenhuizen geven allemaal aan in meer of mindere mate last te hebben van ongedierte. Dat varieert van muizen en ratten in de kelder, kakkerlakken in de keuken tot vliegen in de operatiekamers. De laatste drie jaar zijn volgens RTL zeven keer vliegen aangetroffen in operatiekamers. Om de vliegen te bestrijden en de kamers te ontsmetten, zijn die operatiekamers tijdelijk gesloten.

Preventie

Nico Vonk is directeur van het Kenniscentrum Dierplagen. Hij vindt dat er meer moet worden gedaan aan preventie. ”Het beleid is er nog steeds op gericht dat men in actie komt als er al overlast is. Wij zien liever dat ziekenhuizen maatregelen nemen om problemen te voorkomen.”

Bron: www.nu.nl