Alleen gediplomeerde bestrijders
Altijd eerlijk & transparant
Meer dan 400.000+ tevreden klanten

Twee miljoen ratten in New York

Door Fleur 7 november 2014 — 1 min leestijd
Rat bij vuilnis

Uit een essay van een promovendus aan een Amerikaanse universiteit blijkt dat er ongeveer twee miljoen ratten in New York leven. Het idee dat er evenveel ratten als inwoners in New York zijn, is volgens de promovendus dus achterhaald.

Onzichtbaar

De ratten zijn bijna onzichtbaar, maar toch altijd op de achtergrond aanwezig. Ze worden bijvoorbeeld vaak gehoord bij de metro of tussen het vuilnis, maar ze worden bijna nooit gezien. Dit is waarschijnlijk de reden waarom het misverstand is ontstaan. De schrijver van het essay heeft ook aangegeven dat vervolgonderzoek naar de hoeveelheid ratten belangrijk is. De dieren kunnen namelijk ziektes verspreiden, branden aanwakkeren doordat ze op elektriciteitskabels bijten en soms zelfs mensen bijten.

Gegronde klachten

De promovendus heeft de klachten over ratten geteld die gepubliceerd worden door de gemeente New York. Nadat het aantal ongegronde klachten er vanaf gehaald is, blijven er zo’n 40.500 klachten over van bewoners van huizen die aantoonbaar last hebben van ratten. Er zouden dan twee miljoen ratten leven in New York, als je uit gaat van een normale kolonie van gemiddeld vijftig ratten per huis.

Bron: www.nu.nl