Alleen gediplomeerde bestrijders
Altijd eerlijk & transparant
Meer dan 400.000+ tevreden klanten

Tips bij wespennest in spouwmuur

Door Fleur 18 april 2020 โ€” 3 min leestijd
wespen vliegen in spouwmuur

Wespen zoeken soms bijzondere plekken om hun wespennesten te bouwen. Toch is de spouwmuur een populaire locatie voor veel wespen. Een wespennest in de spouwmuur is voor wespen een fijne plek, maar voor ons een lastige verstopplaats. Heb jij een wespennest in je spouwmuur? Lees onderstaande tips, zodat je weet wat je het beste kunt doen.

Zo ontstaat er een wespennest in je spouwmuur

In de lente worden de wespen koninginnen wakker en beginnen ze met het zoeken van een goede plek voor hun wespennest. Wanneer er zich een goede opening (of soms zelfs meerdere openingen) in de muur van je huis bevindt, wordt de spouwmuur al snel uitgekozen als veilige plek voor het wespennest.

Stap 1: Vind de locatie van het wespennest en blijf uit de buurt

Eenmaal de locatie van het wespennest gevonden, blijf daar dan uit de buurt! Om het wespennest te vinden zal je goed moeten kijken naar de aanvliegroute van de wespen. Waar vliegen ze allemaal naartoe of vandaan. Komen ze in en uit een gaatje in de spouwmuur, dan is de kans zeer aanwezig dat daar dan ook het wespennest verstopt zit. Deze informatie is niet alleen handig voor jezelf, maar ook voor de wespenbestrijder die het nest zal gaan bestrijden.

Stap 2: Blokkeer nooit de uitvliegopening! Onderneem niks zelf!

Het is heel belangrijk dat je zelf niks onderneemt om wespen in de spouwmuur te bestrijden. Blokkeer dan ook nooit de uitvliegopening van het wespennest. Het lijkt een goed idee, maar dat is het zeker niet. De wespen zullen namelijk altijd hun weg naar buiten knagen en dan kan je je voorstellen dat de wespen niet meer zo vriendelijk zijn en misschien zelfs je huis zijn binnengedrongen. De wespen die nog buiten waren en naar binnen willen, raken ook in paniek en zullen er ook alles aan doen om hun nest binnen te komen. Een situatie die je echt wilt voorkomen.

Stap 3: Voorkom schade door wespen in de spouwmuur

In de spouwmuur zit isolatiemateriaal ter bescherming van je huis. Als wespen daar een nest willen bouwen, knagen ze simpelweg het isolatiemateriaal kapot om ruimte te maken voor hun nest. Hoe groter het nest, hoe meer er kapot geknaagd wordt. Er kan op deze manier vocht ontstaan dat ook nog eens voor meer ellende kan zorgen als bijvoorbeeld schimmel en zwammen in huis. Om schade te voorkomen is het dus verstandig om niet te lang te wachten met de wespenbestrijding wanneer je hebt ontdekt dat er wespen tussen de muren wonen.

Stap 4: Schakel een wespenbestrijder in voor de bestrijding van het wespennest

Zelf wespen bestrijden is geen slim idee, dus kan je beter de hulp van een wespenbestrijder of ongediertebestrijder vragen om van je wespenprobleem af te komen. Heb je een wespennest in je spouwmuur, dan zal dit zorgvuldig aangepakt moeten worden. Een professionele bestrijder heeft bij het bestrijden van wespen speciale pakken aan en de juiste bestrijdingsmiddelen voor deze klussen. Ook de benodigde kennis en ervaring is een belangrijke factor bij wespenbestrijding.