Alleen gediplomeerde bestrijders
Altijd eerlijk & transparant
Meer dan 400.000+ tevreden klanten

Tips om een muizeninvasie te voorkomen

Door Fleur 7 oktober 2019 — 2 min leestijd
muizen bij elkaar in muizennest

We moeten er weer aan geloven. Na een mooie nazomer is de warme temperatuur nu echt voorbij. Wij zullen weer moeten wennen aan het koude weer, en dat geldt ook voor ongedierte. Muizen gaan naar een warmere plek verhuizen, onze woningen, en zo ontstaat er snel een muizeninvasie. Verschillende ongediertebestrijders geven aan dat het aantal aanvragen voor muizenbestrijding al stijgt. Mensen krijgen steeds meer muizenoverlast en daar wil je natuurlijk snel vanaf.

Dicht gaten en kieren in huis

Muizen kruipen door de kleinste gaten en kieren. Ze zijn niet alleen klein, maar hebben ook een zacht skelet waardoor ze door de meest onwaarschijnlijke openingen je huis binnen kunnen komen. Je gelooft het niet, maar als ergens een potlood doorheen past, past een muis er ook door. Controleer muren, deuren en kasten in je huis op kieren en naden die je kunt dichten. Gebruik daarbij materiaal waar muizen niet doorheen kunnen knagen, zoals staalwol, kit of ijzergaas. Dit gaas mag geen gaten groter dan 5 millimeter hebben. Professionele ongediertebestrijders kunnen je helpen bij de wering tegen muizen. Door specialisten in te schakelen weet je zeker dat je een muizeninvasie in je huis kan voorkomen.

Berg eten op tegen muizeninvasie

Het opbergen van eten lijkt vanzelfsprekend, maar is ook erg belangrijk om een muizeninvasie te voorkomen. Enkele achtergebleven kruimels is al een feestmaal voor een muis. Bewaar voedsel in afgesloten dozen van metaal, glas of stevig plastic. Plastic of kartonnen zakken hebben weinig nut, daar knagen muizen zo doorheen. Wanneer muizen te weinig voedsel tot hun beschikking hebben, eten ze ook papier, zeep en lijm. Let ook op dat je het eten van huisdieren niet laat slingeren, dat eten muizen namelijk ook erg graag.

Houd huis en tuin netjes

Muizen zijn experts in verstoppen en houden van verschillende schuilplaatsen. Door middel van rommel in en rondom het huis, heb je meer kans op een muizeninvasie. Houd daarom je tuin en huis netjes. Laat vuile afwas niet staan, maar ruim het op. Ook vuile afwas betekent ook voedsel voor muizen. Ruim volle vuilniszakken op, laat ze niet op het balkon of in de tuin staan. Muizen knagen zonder enige moeite door de zakken heen.

Neem een kat

Een simpele, leuke en hele effectieve oplossing: neem een kat in huis. Let wel op dat je een kat neemt die goed jaagt, dat geldt namelijk niet voor alle poezen. Heb je toch een luie kat in huis? Niet getreurd, ook dat is nuttig. De geur van katten verdrijft muizen namelijk ook.