Alleen gediplomeerde bestrijders
Altijd eerlijk & transparant
Meer dan 400.000+ tevreden klanten

Steenmarter in huis? Dit kan je doen!

Door Fleur 15 juni 2020 — 2 min leestijd
steenmarter verjagen

Steenmarters zijn prachtige dieren, maar kunnen voor veel overlast zorgen. Het zijn echte cultuurvolgers en leven graag dichtbij de mensen. Zodra steenmarters een fijne schuilplek hebben gevonden, begint de overlast van deze dieren met voornamelijk irritant geluid en vreselijke stank. Maar wat kan je eraan doen? Steenmarters bestrijden mag niet, een steenmarter in huis verjagen of weren daarentegen wel, mits dit op een diervriendelijke manier gebeurd.

Steenmarter beschermd ongedierte

Volgens de wet Flora en Fauna is de steenmarter is een beschermd dier en mag je dus niet vangen of doden. Bij ernstige overlast in of rond woningen mogen de dieren wel verjaagd worden door een deskundige. Dit wordt voornamelijk gedaan door wering. Schakel dus zo snel mogelijk een professionele ongediertebestrijder in bij grote overlast.

Ultrasoon geluid tegen steenmarters

Steenmarters kunnen niet tegen ultrasone geluiden. Er bestaan speciale apparaten die je kunt neerzetten op de plaats waar de steenmarters veel vertoeven. De geluiden zijn niet hoorbaar voor de mensen, maar wel degelijk voor de steenmarter. Een goede manier om de dieren op afstand te houden.

Steenmarters in huis voorkomen

Het beste is om een steenmarter in huis of tuin te voorkomen. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen. Span speciaal gaas over de motor van je auto. Steenmarters kruipen namelijk graag onder de motorkap. Heb je kippen? Houd de kippenhokken dan goed dicht en gebruik kippengaas. Laat ook geen fruit rondslingeren in de tuin, want daar zijn ze gek op. Als laatste zal je alle kieren en gaten naar je schuur of garage moeten dichten, zodat ze zich daar niet kunnen verschuilen.

Verjagen en weren steenmarter door deskundige

Steenmarters verjagen betekent eigenlijk het weren van de dieren. Heb je last van steenmarters in of rondom je huis dan kan een deskundige je helpen door middel van wering. Steenmarters hebben meerdere schuilplekken en kunnen het beste worden buitengesloten van de schuilplaatsen waar ze niet gewend zijn. Zo hebben deskundigen verschillende methoden om de dieren op een diervriendelijk manier te verdrijven.