Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
400.000+ tevreden klanten

Steeds vaker overlast van papiervisjes

Door Fleur 1 min leestijd19 juni 2007
Oude boeken met papiervisjes

Papiervisjes komen steeds vaker voor. Meer mensen bellen nu naar het Kenniscentrum Dierplagen (KAD) in Wageningen om de overlast de melden. Papiervisjes tasten papier aan, vooral ouder papier zijn ze gek op.

Papiervisjes vallen niet op

Vooral bibliotheken en verzamelaars worden gewaarschuwd voor het papiervisje door de directeur van het KAD, Nico Vonk. Regelmatig de boeken uitschudden is een tip. Er zit een bepaalde stof in het papier, cellulose, waar papiervisjes van leven. Het ongedierte richt grote schade aan. Mensen kijken niet elke dag in hun boekenkast en de papiervisjes lopen niet met duizenden op dezelfde plek en plaats, waardoor ze niet opvallen.

Betere isolatie huizen leidt tot meer papiervisjes

De toename van het papiervisje komt doordat huizen tegenwoordig beter geïsoleerd zijn, meldde de directeur van het KAD. Een leefomgeving wat droog en warm is, vinden de papiervisjes het prettigst. Naast het regelmatig checken van je boekenkast, is het van belang om ook andere plekken na te kijken. Papiervisjes bereiken namelijk ook plekken als behang en schilderijen. De grootte van papiervisjes verschillen van een halve tot twee centimeter en zijn grijs van kleur.

Bron: www.trouw.nl