Alleen gediplomeerde bestrijders
Altijd eerlijk & transparant
Meer dan 400.000+ tevreden klanten

Steeds meer muizen in Amsterdam

Door Fleur 6 februari 2016 — 1 min leestijd
Muis eet voedsel

De overlast van muizen is een groeiend probleem in Amsterdam. Er zijn in 2016 31% meer meldingen binnengekomen dan het jaar ervoor. Kenners van het probleem zeggen dat de groei van muizen komt door de zachte winters en de manier van leven van de inwoners zelf.

Inwoners van Amsterdam bekend met muizenprobleem

De muizenplaag is bekend bij de bewoners van de Weesperflat in Amsterdam. Wanneer de muizen aan het vechten zijn, maken zij een enorm kabaal waardoor de bewoners elkaar niet verstaan. De Amsterdamse studentbewoner Vincent heeft toegegeven dat de oorzaak van het probleem ook bij hem en zijn medebewoners ligt. Daarnaast zegt hij dat het nemen van een kat de overlast van de muizen wegneemt, maar dat de muizen pas echt weg zijn als er geen eten meer te vinden is. Vincent en zijn medebewoners hebben een chihuahua die weinig invloed heeft op de muizen. De hond heeft weleens naar de muizen geblaft, maar daar bleef het bij.

Tips om muizen te voorkomen

Er zijn meer tips om muizen tegen te gaan. Het is vooral handig om voedsel goed op te bergen. Om voedsel te bewaren, is het handig om dit in glazen of metalen dozen te doen. Wanneer je voedsel weggooit, kan je dit het best weggooien in afvalbakken die gesloten zijn. Sluit kieren en gaten af waar muizen doorheen komen.

Bron: www.at5.nl