Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

De meest schadelijke ongedierte in huis

Door Fleur 3 min leestijd2 november 2019
ongediertebestrijding in huis

Beestjes in huis is een ware nachtmerrie voor veel mensen, helemaal als deze ongedierte ook nog eens veel schade veroorzaken. Soms is het erg duidelijk dat er ongedierte in je huis leeft doordat je ze hoort en misschien ook wel ziet. Het kan ook zijn dat het wat moeilijker is om te constateren welk ongedierte jou in huis plaagt. Een aantal kenmerken om direct in actie te komen zijn bijvoorbeeld jeuk op het lichaam, kapot geknaagde spullen of stank. Wat zijn de meest schadelijke ongedierte die je in huis kunt hebben?

Grote schade door muizen en ratten

Muizen en ratten zijn de meest schadelijke ongedierte die je in huis kunt hebben. Veel mensen hebben ook wel eens te maken gehad met deze beestjes en hebben hoogstwaarschijnlijk schade opgelopen. De schade door muizen en ratten kan variëren van enorme knaagschade, stankoverlast tot ziekteoverdracht en sporen van smeer en uitwerpselen. Muizen en ratten kunnen vernietigende gevolgen hebben voor huizen en bedrijven. Zo kan de voedselvoorraad aangevreten worden of  is de dure opslag kapot geknaagd. Ook elektriciteitskabels worden vaak door deze dieren aangevreten wat tot kortsluiting en zelfs grote branden kunnen leiden. Denk maar aan al die stalbranden waar soms duizenden dieren door dood gaan. Geen fijne beestjes dus.

Houtworm en boktor: onopvallende schade

Dit ongedierte zijn hele stiekeme insecten die grote schade toebrengen aan houten voorwerpen. Houtworm en boktor zijn beide houtaantasters die dus in eerste instantie voor onopvallende schade zorgen omdat ze verstopt zitten in het hout. Wanneer je verschillende gaatjes in het houten voorwerp ziet, ben je eigenlijk al te laat en moet je hopen dat het hout van binnen nog niet zodanig is aangetast. Houtworm of boktor in houten vloeren of dakconstructies kunnen leiden tot enorme hoge kosten, omdat deze volledig vervangen moeten worden. Een huis kan zelfs op instorten staan door deze vreselijke beestjes.

Papiervisjes, bedreiging voor je spullen

Papiervisjes moeten als eerste niet verward worden met zilvervisjes. Ze lijken dan wel op elkaar maar in tegenstelling tot zilvervisjes veroorzaken papiervisjes schade toe aan spullen in huis. Heb je een bijzondere collectie boeken in huis, dan zal je moeten oppassen voor dit beestje. Ze vreten maar al te graag papier, maar kunnen ook grotere voorwerpen als target hebben. Zo kunnen ze bijvoorbeeld het behang van de muren eten en behoren daarom zeker tot schadelijke ongedierte in huis.

Flinke huidproblemen door bedwantsen

Ben je veel op reis en slaap je veel op verschillende plekken? De kans is dan vrij groot dat je een keer bedwantsen mee naar huis neemt. Bedwantsen leven in en rondom bedden en reizen gemakkelijk met je mee naar huis als je pech hebt. Deze beestjes zorgen weliswaar geen schade aan je huis, maar wel aan je lichaam. Je kunt flinke huidproblemen krijgen door de beten van dit ongedierte. Bedwants beten veroorzaken rode en extreem jeukende bultjes en soms andere huiduitslag. Door het veelvuldige krabben ontstaat er ook een kans op infecties en dan ben je nog verder van huis.

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!