Alleen gediplomeerde bestrijders
Betaal geen voorrijkosten
Meer dan 400.000+ tevreden klanten

Rotterdam telt evenveel mensen als ratten

Door Fleur 7 augustus 2019 — 1 min leestijd
Rotterdam telt evenveel mensen als ratten

In Rotterdam leven veel ratten. De vraag is dan ook: komt dit door het enorme aanbod voedsel op straat in Rotterdam? Of komt het door aangescherpte regels rondom gebruik van gif? Of is er nog een andere oorzaak? Zijn ratten misschien steeds slimmer aan het worden en weten ze ontzettend goed vallen te vermijden? De Rotterdamse rattenvanger heeft het druk. Elke dag haalt hij klemmen los met ratten erin. In Rotterdam leven, ondanks het harde werk van de rattenvanger, nog steeds een miljoen ratten.

Ratten sterven waarschijnlijk nooit uit

Een rat is een professionele overlevingskunstenaar. Al weken wordt er geschreven over rattenoverlast in Rotterdam. Ratten zijn slimme beestjes, je kunt ratten hoogbegaafd noemen. Ze zijn dus niet snel te vangen en daarnaast: het is mogelijk dat de mens uitsterft. Dat ratten uitsterven is vrijwel onmogelijk.

Bruine rat gevangen

In Rotterdam zie je veelal zwarte ratten leven in de haven. De bruine rat is voornamelijk actief in de stad. De zwarte rat zie je steeds vaker in Brabant. In Rotterdam is men vooral bezig met de bruine ratten. Een ding is zeker: de bruine rat die gevangen is door de rattenvanger plant zich niet meer voort. De klem heeft de rat volledig gegrepen.