Alleen gediplomeerde bestrijders
Altijd eerlijk & transparant
Meer dan 400.000+ tevreden klanten

Rattenvangers langs beken België

Door Fleur 22 november 2014 — 1 min leestijd

In de Brabantse beken zijn ervaren rattenvangers bezig om de bruine ratten te bestrijden. De Provincie Vlaams-Brabant heeft deze professionele rattenvangers ingehuurd. De provincie Vlaams-Brabant neemt het beheer van wel 500 kilometer waterlopen over van de gemeenten om zo de bestrijding van ratten te voorkomen. Het onderhoud wordt een aanpak van wel 1.750 kilometer.

Ratten bestrijden

Helaas komt de bruine rat nog veel voor langs de beken. Dit moet zo snel mogelijk bestreden worden, aldus Monique Swinnen (CD&V). Er zijn al 450 meldingen binnengekomen over de aanwezigheid van deze ratten uit de provincie.

Ratten vangen

Een overeenkomst is gesloten met de Vlaamse milieumaatschappij waardoor er direct een beroep kan worden gedaan op de rattenvangers. Uiteraard zijn zij ervaren en hebben een team welke op professionele wijze de ratten bestrijdt langs de beken. In 2005 is er ook al een melding geweest over het vangen van muskusratten. Toen zijn deze bestrijders ook ingezet.

Preventief te werk gaan

Uiteraard is het van belang niet alleen een bestrijding uit te voeren, maar ook preventief te werk te gaan. De gemeente heeft een beroep gedaan op alle inwoners die langs de waterloop wonen. Er is een brochure rondgegaan met tips die deze bewoners kunnen gebruiken om erger te voorkomen. En natuurlijk om ernstige overlast van ratten te voorkomen.

Bron: www.nieuwsblad.be