Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Rattenstaarten in de knoop

Door Fleur 1 min leestijd20 maart 2013
Rattenstaarten in de knoop

Rattenstaarten in de knoop? Hoe kan dat? Zwarte ratten kunnen met hun staarten in de knoop raken. Gelukkig gebeurt dit niet heel vaak, maar het kan nog steeds voorkomen. De laatste keer dat ratten in deze staat gevonden zijn, was in 1963.

Hoe raken de rattenstaarten in de knoop?

Ratten lopen overal doorheen, ze maken zich geen zorgen over hoe vies een bepaalde plek is. Door de uitwerpselen en ander vuil worden hun staarten vies en plakkerig. Wanneer de zwarte ratten gaan slapen, kruipen ze dicht tegen elkaar aan, waardoor hun staarten aan elkaar gaan plakken. Bij het wakker worden, raken de ratten in paniek. De knopen in hun staarten gaan hierdoor alleen maar strakker zitten. Ook zullen de ratten verhongeren, omdat ze geen kant meer op kunnen.

Rattenkoning

Veel ratten die aan elkaar geknoopt zijn, worden ook wel de rattenkoning genoemd. Dit klinkt nogal morbide, maar het komt van het idee dat een koning een troon moet hebben om op te zitten. Deze troon wordt gemaakt van de staarten van onderdanige ratten. De grootste rattenkoning die ooit is gevonden, was 32 ratten groot.

Rattenstaarten in de knoop voorkomen

Dit verschijnsel kan alleen voorkomen wanneer er grote hoeveelheden zwarte ratten bij elkaar zitten. Heb je last van zwarte ratten? Schakel dan gelijk een professionele ongediertebestrijder in. Veel ratten in de buurt van jouw woning is ook erg ongezond, je wilt dus zo snel mogelijk van ze af.

Bron: www.vroegevogels.vara.nl

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!