Alleen gediplomeerde bestrijders
Altijd eerlijk & transparant
Meer dan 400.000+ tevreden klanten

Rattenplaag op het Domplein in Utrecht

Door Fleur 27 maart 2014 — 1 min leestijd

Er heerst een rattenplaag op het Domplein in Utrechts sinds de werkzaamheden zijn begonnen voor de bouw van Domunder. Er is volgende week een informatieavond welke de gemeente Utrecht heeft georganiseerd. Cathja Maas, bewoonster van het Domplein, vertelt dat ze in de acht jaar dat ze er woont maar een keer een jonge rat heeft gezien. Vanaf de start van Domunder is het een gekkenhuis en krioelt het er van de ratten.

Veel overlast

Vechtende ratten op een keukentafel en een rat in de voederbak van haar hond. Het moet niet gekker worden. Niet alleen op het Domplein, maar ook de omliggende woningen hebben te kampen met de rattenoverlast. Er waren bij de buren al ratten aangetroffen in de kinderkamer. Vorig jaar heeft Maas de rattenplaag neergelegd bij Domunder. Zij hadden beloofd dit aan de gemeente Utrecht door te geven, maar helaas, de ratten vermenigvuldigen en de gemeente geeft geen gehoor.

Van gemeente naar aannemers

Dan zelf maar maatregelen treffen, dacht Maas. Een aannemer is al gauw gebeld en deze heeft alle gaten in de kruipruimte gedicht. Ik heb geen last meer van ratten. Helaas kunnen niet alle bewoners dit zeggen van het Domplein. Gelukkig vindt er volgende week een bijeenkomst plaats over de rattenplaag. Het zou mooi zijn als de aannemers bij grondwerkzaamheden niet te grote gaten maken in de muren, zoals bij het aanleggen van kabels, zodat de ratten er niet door kunnen. Alleen de gemeente kan dit bij de aannemers neerleggen om daadwerkelijk ook op te pakken.

Bron: www.destadutrecht.nl