Alleen gediplomeerde bestrijders
Altijd eerlijk & transparant
Meer dan 400.000+ tevreden klanten

Rattenplaag in Zuid-Beijerland: inwoner radeloos

Door Fleur 8 mei 2013 β€” 1 min leestijd

Rob Reedijk, inwoner van de Noorddijk, Zuid-Beijerland, weet zich niet langer raad met de rattenplaag. Overheidsinstanties laten niets meer van zich horen sinds de bestrijding van ongedierte terecht is gekomen bij particulieren. Er zouden meer mensen melding maken bij de regionale dienst, maar niemand schijnt dit gedaan te hebben en doet alsof hij van niets weet.

Tikkertje

Reedijk vertelt over de activiteiten van de ratten wanneer het begint te schemeren: β€œHier in de tuin zijn de ratten gewoon tikkertje aan het spelen als het donker wordt.” Reedijk woont al dertig jaar lang aan de Noorddijk in Zuid-Beijerland en woont er met veel plezier. Reedijk vertelt verder: β€œIk kon tot vorig jaar bellen naar het waterschap en vervolgens kwam er meestal dezelfde dag nog iemand langs met gereedschap en bestrijdingsmiddelen waarna het probleem verholpen was.”

Bezuinigingen

Deze manier van ongediertebestrijding is als gevolg van bezuinigingen bij de gemeenten beland. De gemeente zet dit weer door naar de regionale afvaldienst in Westmaas. Echter niet met veel succes. Reedijk verklaart: β€œIn werkelijkheid is het mijn eigen zorg geworden.” Reedijk vertelt daarnaast dat hij een bedrijf kan inhuren die gespecialiseerd is in het bestrijden van ongedierte, maar dat hij ook zelf gif kan gaan strooien. Echter zijn de bruine ratten tegenwoordig in grote mate resistent geworden voor de minder sterke soorten gif.

Klachten

Reedijk heeft contact gehad met de regionale afvaldienst. Hij vernam dat er pas echt actie wordt ondernomen op het moment dat het gaat om een groot stuk land en het welzijn van de bevolking gevaar loopt. Reedijk zegt: β€œAcht Γ‘ negen buren van de Noorddijk en Schoutsdijk bij Zuid-Beijerland hebben ongetwijfeld last van hetzelfde probleem. Ik heb de buren gesproken en zij hebben toegezegd dat we allen naar de regionale afvaldienst bellen. Echter vernam ik van de instantie dat zij niet meer klachten binnen hadden gekregen.’

Bron: www.dichtbij.nl