Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Processierups veroorzaakt jeuk, oogklachten en benauwdheid

Door Fleur 1 min leestijd9 maart 2020
brandharen processierups veroorzaakt jeuk

Langzaam komt de lente er weer aan, dat betekent dat we weer te maken gaan krijgen met die vervelende processierupsen. In de maand april komen de eerste eitjes van de vrouwtjes processierupsvlinders uit en begint de ellende. De processierups veroorzaakt jeuk, oogklachten en benauwdheid.

Wat is de eikenprocessierups?

Eikenprocessierupsen zijn harige rupsen die voornamelijk in eikenbomen leven. De rupsen leven in groepen in grote nesten op de stam van de boom. De miljoenen brandharen per processierups zijn de grote boosdoeners die de problemen veroorzaken. Deze brandharen dringen bij mensen in de huid, ogen en luchtwegen en leiden tot serieuze klachten. Mensen met astma zullen extra voorzichtig moeten zijn voor vervelende allergische reacties.

Symptomen na contact brandharen processierups

Naast de verschrikkelijke jeuk en huidirritaties kunnen we bij contact met de brandharen van de processierups de volgende symptomen krijgen:

  • Hoesten
  • Loopneus
  • Duizeligheid
  • Rode gezwollen ogen
  • Benauwd gevoel
  • Overgeven
  • Koorts

Om de jeuk te behandelen kan je het beste een crème gebruiken met Aloë Vera erin. Gebruik wel eerst een pluisjesrol of plakband om de brandharen van je huid te verwijderen.

Oogklachten processierups

De kleine brandharen van de processie rups kunnen in je ogen belanden en dat levert flink wat oogklachten op. Probeer je oog goed te spoelen met lauw water of met een nat wattenstaafje. Lukt dit niet en blijven de klachten aanhouden? Neem dan contact op met een dokter.

Processierups in je tuin? Dit is wat je moet doen

Last van processierupsen in je tuin? Het beste is om direct een ongediertebestrijder in te schakelen om de processierupsen uit je buurt te verwijderen. Deze klus is ontzettend lastig en zal goed uitgevoerd moeten worden. Ga zeker niet zelf aan de slag, want voordat je het weet vliegen miljoenen brandharen de lucht in en zit je met een enorm probleem. Brandharen blijven namelijk nog jaren in de lucht hangen.

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!