Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Poetsdoek versus zilvervisje

Door Fleur 2 min leestijd7 oktober 2014
Zilvervisje op hout

Veel huishoudens hebben last van zilvervisjes. Poetsen tegen het diertje blijkt een gebed zonder eind te zijn. Veel huisvrouwen en -mannen worden hier mee geconfronteerd. Met name goed geïsoleerde woningen hebben last van de zilvervisjes. Door de goede isolatie is het klimaat voor de zilvervis perfect.

Plaagdier

In de Polderwijk en Natuurwijk is het zilvervisje al een groot probleem, maar ook in Zeewijk wordt hun komst aangekondigd. De zilvervis wordt ervaren als groot plaagdier. Het beestje zou zelfs op nummer één staan in Nederland. Doordat er tegenwoordig veel en ver gereisd wordt, is het zilvervisje gehuisvest in Nederland. Daarnaast vindt transport van het zilvervisje plaats door containers die verscheept worden. Waar vroeger nog giftig gas gespoten mocht worden in containers, is dit nu verboden. De zilvervisjes krijgen zo al snel de kans om binnen te dringen in de Nederlandse huishoudens.

Hoe komen we ervan af?

Allereerst is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je de beestjes niet binnen in je huis krijgt. Hiervoor is het belangrijk om naden en kieren dicht te maken en de temperatuur in je huis niet te hoog te maken. Groot nadeel hierbij is dat nieuwbouwwoningen vaak goed geïsoleerd zijn, waardoor het perfecte warme klimaat gecreëerd wordt voor de zilvervisjes. Mocht het zilvervisje al aanwezig zijn, is het zaak om professionele bestrijding in te roepen.

Professionele bestrijding

Zilvervisjes zijn lastig te bestrijden. Een van de methodes die professionele bestrijders gebruiken is de ‘natte methode’. Hierbij wordt het hele huis natgespoten met gif om zo het diertje uit te roeien. Een andere optie is het vergassen van de zilvervisjes. Groot nadeel bij deze methodes is dat de bewoners enkele dagen hun huis moeten verlaten om tot een effectieve bestrijding te komen. Een derde optie is dan ook een kakkerlakkenbestrijding. Bij deze bestrijding worden ook de zilvervisjes gedood. Deze methode is voor de bewoners prettiger, goedkoper en veiliger. Bij de kakkerlakkenbestrijding worden gaatjes en hoekjes dichtgemaakt met gel.

Schade

Echt schadelijk zijn zilvervisjes niet. Helaas is er van materiële schade vaak wel sprake. De zilvervisjes huizen in naden en kieren en eten de lijm van het behang op. Complete kamers met behang kunnen zo loslaten van de muur. Zilvervisjes eten niet alleen lijm, ook papier fungeert voor hen als maaltijd. Boeken en andere voorwerpen van papier worden dus ook aangevreten door het zilvervisje. Ondanks de mogelijkheden van de professionele bestrijding is het lastig om zilvervisjes te bestrijden. Voor effectieve bestrijding van het zilvervisje is het belangrijk om niet te lang te wachten met het bellen naar een ongediertebestrijder.

Bron: www.heturkerland.nl

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!