Alleen gediplomeerde bestrijders
Altijd eerlijk & transparant
Meer dan 400.000+ tevreden klanten

Plaag van Oost-Aziatische boktorren in de gemeente Westland

Door Fleur 10 januari 2008 — 1 min leestijd
Boktor op hout

De gemeente Westland heeft een mogelijke boktorrenplaag gevonden. In Westland is de Oost-Aziatische boktor aangetroffen in twee bomen. Deze bomen zijn verwijderd net als alle bomen die op een straal van 200 tot 400 meter staan. Mogelijk worden ook andere bomen rondom deze besmette bomen preventief verwijderd. Het gaat dan om bomen van particulieren, maar ook van tuinbouwbedrijven.

Gevolgen

De Oost-Aziatische boktorren zitten niet op, maar in de kern van de bomen. Hierdoor moeten deze besmette bomen met wortel en al verwijderd worden volgens de Plantenziektekundige Dienst uit Wageningen. Zij maken zich zorgen. De besmette bomen en het struikgewas vallen dood neer wanneer ze besmet zijn met de Oost-Aziatische boktor. Deze boktorren worden in april actief, dus met de verwijdering is enige haast geboden volgens de gemeente Westland. Anders kan hierdoor een boktorrenplaag ontstaan. De gemeente heeft dan ook een kostenvergoeding aangevraagd bij het ministerie van Landbouw. Hier krijgen ze nog antwoord op.

Meegereisd

De boktor is alleen gevaarlijk voor struiken en loofbomen, maar niet voor de mens. De Oost-Aziatische boktor is waarschijnlijk meegereisd met een partij boompjes van een bedrijf met een Chinese eigenaar die handelt in de verkoop hiervan.

Bron: www.ad.nl