Alleen gediplomeerde bestrijders
Altijd eerlijk & transparant
Meer dan 400.000+ tevreden klanten

Overpelt in België overlast van rattenplaag

Door Fleur 28 maart 2014 — 2 min leestijd

Een woonwijk in België, in de plaats Overpelt, heeft te maken met een rattenplaag. De bewoners van de wijk zijn bang voor ziektes en nog meer hinder. Momenteel is er al een bestrijder bezig met de ratten te vangen. Henri Gerrits heeft een paar dagen geleden een rat in zijn keuken gevonden. De rat was wit met bruin gevlekt. Gerrits vertelde dat de rat vastgeklemd zat achter de vriezer. Henri lukte het om de rat weg te krijgen.

Wakker door een rat

Margriet Scheelen, de buurvrouw, is erg geschrokken van een rat in haar huis. Ze vertelt: “Er zat ’s nachts een rat aan een chocolade paasei te eten die op mijn nachtkastje lag. Op dat moment sliep ik en werd er wakker van. Ik heb enorm gekrijst. Ik vermoed dat de ratten intussen ook te vinden zijn in de muren. Dit omdat ik veel rare geluiden hoor en licht geruis. Ik heb al ratten in diverse formaten gezien, zowel grote als kleine.”

Tamme ratten lopen vrij rond

Er gaan geruchten rond dat er getemde ratten vrij zijn gelaten in een woonwijk in België. Gerrits licht toe: “Een buurman van mij vertelde dat zijn dochter hamsters kweekte achter het huis in een schuurtje. Zijn dochter woont inmiddels niet meer thuis. Door de kweek is er een massa ontstaan wat vrij gelaten is.” Gerrits vertelt verder: “De overlast bestaat niet uit hamsters, maar we vermoeden dat de hamsters ratten waren.”

Rattenvanger lost probleem op

Er is contact opgenomen met de gemeente door de bewoners. De gemeente heeft ervoor gezorgd dat er een professionele rattenvanger langskwam. De rattenvanger vertelt: “Ik verricht mijn werk in negen verschillende gemeenten en kom vrijwel dagelijks een rattenplaag tegen.” Reynders vertelt verder: “Dit type rat ben ik alleen nog nooit eerder tegengekomen. Daarom lijkt het er sterk op dat dit tamme vrijgelaten ratten zijn, die samen met wilde ratten voort zijn gepland. In overleg met de inwoners van het Belgische Overpelt zijn er vergifbakjes of klemmen neergezet. Ik verwacht dat de plaag binnen drie weken over is.”

Buurtbewoners klaar met de plaag

De inwoners die te maken hebben met de rattenplaag kijken ernaar uit dat de plaag snel verdwijnt. Erik Tiesters vertelt: “In de tuin heb ik al een paar ratten zien lopen en we hebben huisdieren en kinderen. Het moet snel afgelopen zijn.” Gerrits vertelt nog: “In de buurt woont een oppasmoeder en wat verderop staat een school. Er gebeurt daar van alles. Straks zien de kinderen de ratten als een schattig huisdiertje. Op het moment dat de ratten bestreden zijn, ben ik er pas gerust om.”

Bron: www.nieuwsblad.be