Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Overblijfselen oude vlo in China

Door Fleur 2 min leestijd1 maart 2012

Onderzoekers in China hebben overblijfselen van een grote vlooiensoort gevonden. De afmeting van de vlooien was ongeveer anderhalf centimeter. In het blad Nature hebben de onderzoekers hun ontdekking beschreven. De ontdekte vlooien komen uit de tijd van het Jura en aan het begin van het Krijt. Het Jura vond 199,6 tot 145,5 miljoen jaar geleden plaats en het Krijt 145 tot 66 miljoen jaar geleden.

Vergelijkingen oude en nieuwe vlo

De gevonden vlooien zijn beslist de oudste resten die zeker aan de stamouders toegeschreven worden van de huidige vlo. Er zijn veel perspectieven te vinden waaruit blijkt dat de huidige vlo lijkt op zijn voorgangers. Echter zijn er ook verschillen op te merken, namelijk de oude vlooien hadden geen mogelijkheid om te springen. De oude vlo bleef op zijn plek zitten en wachten tot zij hun slachtoffer konden pakken. Verder waren de oude vlooien veel groter dan de vlooien van nu. De oude vlooien waren minimaal 8 tot maximaal 21 millimeter groot en de vlooien van nu worden minimaal 1 tot maximaal 3 millimeter groot.

Voedsel van vlooien van toen en nu

De voorkeur voor voedsel van de oude vlooien is ook iets anders dan de vlooien van nu. De oude vlooien benuttigden bloed, maar beperkten zich door alleen het bloed van reptielen te zuigen. Gevederde of harige reptielen wilden zij het liefst. In die tijd leefden veel dinosaurussen, waardoor de vlooien geen moeite hadden met het vinden van hun lievelingsprooi. In een veel later stadia lukten het vlooien ook om ander bloed te zuigen, zoals dat van vogels en zoogdieren.

Oude vlooien eerder aangetoond

Het is al eerder voorgekomen dat onderzoekers constateerden dat vlooien al heel lang bestaan. Andere onderzoekers benoemden namelijk een vlo die al 120 miljoen jaar geleden bestond. Het is echter nog niet zeker waar deze vlo nu precies vandaan komt. Onderzoekers die de recente fossielen ontdekten, zijn veel concreter onderzocht. Het lijf van de vlo is veel duidelijker zichtbaar en je ziet dat deze voor komt uit de schorpioenvliegachtigen.

Bron: www.scientias.nl

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!