Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Ongedierteplaag in Twente en Achterhoek

Door Fleur 2 min leestijd22 juli 2014
Muizenhol

De zomer van 2014 zou een zomer zijn vol stekende insecten. De winter is zacht geweest en dit beloofde dan ook niet veel goeds voor de zomer. Echter door flinke hagel en onweersbuien is de schade en overlast van stekende insecten meegevallen. Wel is er een plaag van muizen ontstaan in Twente en de Achterhoek.

Ontstaan van muizenplaag

Deze muizenplaag is ontstaan doordat de winter zacht is geweest zonder strenge vorstperioden. Hierdoor is de kans dat jongen overleven groter en dan kan het opeens hard gaan met de muizen en andere knaagdieren. Sommige ongediertebestrijders hebben weleens drie generaties muizen gezien in een schuur: ‘Dat is wel uitzonderlijk’. Ongediertebestrijders in Twente en de Achterhoek bevestigen deze plaag, maar zeggen er ook bij dat het per persoon verschilt.

Ongedierteplaag

De een is bij het zien van een muis al overtuigd van een muizenplaag, terwijl bij de ander er pas een paar zichtbaar moeten zijn, willen zij hulp gaan zoeken. Een van de bestrijders vertelt dat hij eens een kakkerlakkenplaag moest bestrijden in een flat. “Het huis zat vol kakkerlakken en dan weet je, de buren hebben er ook last van. Bij het aanbellen bij de buren zag ik de kakkerlakken over de plinten lopen, al vond de bewoner dat hij geen last had van een kakkerlakkenplaag. Het is dus maar net hoe je het bekijkt.”

Voldoende werk

De ongediertebestrijders uit Twente en de Achterhoek hebben echter genoeg werk deze zomer. Ze klimmen op zolders en in kruipruimtes om ratten en muizen te bestrijden, kijken in dakgoten en struikgewas om wespen te verwijderen en controleren hout op houtworm. De bestrijders hebben een drukke zomer voor de boeg. “Overal is ongedierte te bestrijden. Als het jaar ervoor de zomer warm was en de winter zacht zie je vooral muizen, terwijl je soms ook vooral wespen en bijen tegenkomt in de zomer. Gedurende het hele jaar is ander ongedierte wel te vinden; zilvervisjes, houtworm ga zo maar door.”

Bestrijding

De bestrijding van ongedierte ligt de laatste jaren wel meer op het weren van ongedierte in plaats van ze te verwijderen. Door veranderingen in de wetgeving is het beroep strenger geworden. Zij kijken namelijk eerst hoe het ongedierte te weren is alvorens ze te bestrijden. Muizengaten moeten eerst gezocht en gedicht zijn en rondslingerend voedsel voor muizen zoals vogelvoer moet verwijderd zijn voordat er chemische middelen gebruikt mogen worden. Deze zijn echter ook schadelijk voor de gezondheid van mensen. Bestrijders zijn daarom terughoudend met het gebruik hiervan.

Bron: www.tubantia.nl

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!