Alleen gediplomeerde bestrijders
Altijd eerlijk & transparant
Meer dan 400.000+ tevreden klanten

Ongediertebestrijders in België hebben dagtaak aan bestrijden wespen

Door Fleur 24 augustus 2019 — 1 min leestijd

Midden in de zomer, hebben ongediertebestrijders een dagtaak aan het verwijderen van wespennesten. Door de zachte winter dit jaar hebben veel wespenkoninginnen de winter overleefd en bouwen nu massaal hun eigen nesten. Er komen dagelijks 100 meldingen binnen bij ongediertebestrijders om wespennesten weg te halen. Een ongediertebestrijder in Antwerpen is hier dan ook elke dag druk mee waardoor er zelfs wachttijden ontstaan door het grote aantal meldingen.

Zelf bestrijden

Bij het bestrijden krijgen ongediertebestrijders regelmatig de vraag of bewoners ook zelf de wespennesten weg kunnen halen. “Dit is niet aan te raden”, aldus een ongediertebestrijder. “De wespen kunnen gemeen steken, wanneer ze merken dat ze hun huis moeten verlaten, worden wespen erg agressief”. De ongediertebestrijder draagt dan ook speciale pakken waardoor hij van hoofd tot teen compleet bedekt en beschermd is tegen de wespensteken. Wanneer je dit en vooral de kennis over wespen bestrijden niet hebt, is de kans dat je flink ziek wordt van alle wespensteken vrij groot.

Stijging

Met de veel voorkomende meldingen is er een toename van 40% dit jaar. Een piek vergeleken met andere jaren, volgens de ongediertebestrijder. Hij verwacht echter in september nog een piek van meldingen over wespennesten. Dan begint het fruitseizoen waar de wespen ook erg gek op zijn. Wanneer je een melding wilt maken over wespenoverlast moeten mensen rekening houden met stevige wachttijden.