Ongediertebestrijders in België hebben dagtaak aan bestrijden wespen

Door Fleur 24 augustus 2019 — 1 min leestijd
Ongediertebestrijders in België hebben dagtaak aan bestrijden wespen

Nu de zomer volop bezig is, hebben ongediertebestrijders er een dagtaak aan om alle meldingen van wespenoverlast langs te gaan en wespennesten weg te halen. Door de zachte winter dit jaar hebben veel wespenkoninginnen de winter overleefd die nu massaal hun eigen nesten bouwen. Er komen dagelijks 100 meldingen binnen bij ongediertebestrijders om wespennesten weg te halen. Een ongediertebestrijder uit Antwerpen is hier dan ook elke dag druk mee waardoor er zelfs wachttijden ontstaan door het grote aantal meldingen.

Zelf bestrijden

Bij het bestrijden krijgen ongediertebestrijders regelmatig de vraag of bewoners ook zelf de wespennesten weg kunnen halen. “Dit is niet aan te raden”, aldus een ongediertebestrijder. “De wespen kunnen gemeen steken, vooral wanneer ze merken dat ze hun huis moeten verlaten, worden wespen erg agressief”. De ongediertebestrijder draagt dan ook speciale pakken waardoor hij van hoofd tot teen compleet bedekt en beschermd is tegen de wespensteken. Wanneer je dit niet hebt, is de kans dat je flink ziek wordt van alle wespensteken op je lijf.

Stijging

Met de veel voorkomende meldingen is er een toename van 40% dit jaar. Een piek vergeleken met andere jaren, volgens de ongediertebestrijder. Hij verwacht echter in september nog een piek van meldingen over wespennesten. Dan is het fruitseizoen waar de wespen ook erg gek op zijn. Wanneer je een melding wilt maken over wespenoverlast moeten mensen rekening houden met wachttijden gezien het aantal meldingen.