Alleen gediplomeerde bestrijders
Altijd eerlijk & transparant
Meer dan 400.000+ tevreden klanten

Odiliapeel omringd met zwarte rattenplaag

Door Fleur 30 mei 2014 β€” 1 min leestijd

Een zwarte rattenplaag valt de plaats Odiliapeel lastig. Het gaat met name om het oostelijke deel van het dorp. Het is niet bekend wat de precieze omvang van de overlast is. Als het aan Jos Tonnaer van boerenorganisatie ZLTO ligt, is er een enorme plaag in Odiliapeel. De gemeente Uden beschikt over meer informatie wat betreft het rattenprobleem. Zij hebben de problemen namelijk geanalyseerd. Het is niet duidelijk om hoeveel bewoners van Odiliapeel het gaat die last hebben van het probleem. Daarnaast is ook niet bekend om welke agrarische ondernemers het in de omgeving gaat.

Risico’s van ratten

Ratten leven van ons voedsel. Ratten dragen ziektes bij zich en ook over. Ratten knagen aan verpakkingen van eten en zorgen voor schade aan onder andere leidingen en kabels. Daarnaast bevuilen ze water en voedsel met hun uitwerpselen. De knaagdieren zijn te vinden op diverse verstopplekjes. Denk bijvoorbeeld aan schuren, dakgoten, kieren, gaten en hollen die zij zelf gegraven hebben.

Informatiebijeenkomst

De gemeente Uden en de ZLTO hebben een bijeenkomst gepland om informatie te verstrekken in Odiliapeel. Deze staat aankomende woensdag gepland. Het Kennis- en adviescentrum Dierplagen is hierbij ook aanwezig en verstrekt meer uitleg over het bestrijden van zwarte ratten.

Bron: www.bd.nl