Alleen gediplomeerde bestrijders
Altijd eerlijk & transparant
Meer dan 400.000+ tevreden klanten

Muizenplaag in het Rotterdamse winkelcentrum Zuidplein

Door Fleur 25 april 2016 — 1 min leestijd
Vrouwen houdt dode muis vast in hand

“Ze zijn al een aantal jaren bezig om ze tegen te gaan, maar ze zitten overal”, vertelt een horecamedewerkster van het winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam. “Ik spring een meter in de lucht als ik een muis zie. Dan kun je me direct wegvoeren.”

Overlast

Onnoemlijk veel winkels in het Zuid-Rotterdamse winkelcentrum worden al jaren geteisterd door muizenplagen. Ondanks verscheidende pogingen om de muizen te bestrijden, lukt het maar niet om een eind te maken aan de overlast van de dieren. Volgens de winkeliers hebben ook lokdozen met gif niet geholpen om de muizen te bestrijden. “Ze komen hier een keer per maand langs om de bakjes te bekijken om vast te stellen hoeveel muizen er zijn geweest”, vertelt een medewerker van de opticien. “Maar in het stookhok verderop liggen ook keutels van het ongedierte.”

Alarm

’s Nachts gaat er bij een leermodezaak vaak het alarm af. “De muizen zijn dan weer langs de sensoren gelopen. ’s Ochtends vind je namelijk niets anders dan keutels”, aldus een winkelier. Volgens een man in een eettent komen de muizen meestal laat als de tent gesloten is. “Dan begint het feest voor de muizen.” Winkeliers in Rotterdam beschouwen de steeds meer voorkomende etenszaakjes als oorzaak van het ongedierte.

Bron: www.rijnmond.nl