Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Muizenplaag in Friesland

Door Fleur 1 min leestijd10 april 2015
Muizenplaag

Door de warme zomer en de zachte winter van 2015 is er een explosie van muizen ontstaan in Friesland. De ontstane muizenplaag heeft veel schade gemaakt. De schade is vooral bij boeren te vinden. De muizen hebben complete gangenstelsels gegraven onder de weilanden van de boeren door. Hierbij eten de muizen de wortels van het gras kapot als voedselbron. Het gras sterft vervolgens af met alle gevolgen van dien voor de boeren.

Schade voor de boeren

Doordat het land is aangetast, moeten de boeren een forse investering doen om het land weer productief te krijgen. Ook moeten zij extra voedsel aanschaffen voor het vee om deze te voorzien van voldoende voedsel. Veel boeren hebben het geld niet om dit voor elkaar te krijgen en de bank wil geen lening verstrekken. De provincie Friesland wil daarom 10 miljoen euro vrijmaken voor de boeren die het hardst getroffen zijn.

Schade in geld

De schade is volgens de eerste schattingen van de Landbouworganisatie LTO Friesland 70 miljoen euro. Echter is dit wat aan de hoge kant, volgens de provincie Friesland. Er wordt nu een ronde gedaan om de precieze schade op te nemen van alle boeren die last hebben van de muizenplaag.

Schadevergoeding

Door het aanvragen van deze vergoeding kan de provincie Friesland minimaal 80 en maximaal 400 boeren helpen. Het gaat namelijk om 10 duizenden euro’s per boer om de schade van de muizenplaag te herstellen. Om te voorkomen dat deze boeren failliet gaan, wil de provincie een lening van maximaal 120.000 euro per boer verstrekken tegen gunstige voorwaarden.

Brussel

De aanvraag voor de schadevergoeding moet wel eerst goedgekeurd worden door Brussel. Er moet namelijk blijken dat er geen sprake is van ongeoorloofde staatssteun. Het is nog afwachten wanneer Brussel dit beslist, al hoopt de gemeente op eind deze maand.

Bron: www.nu.nl

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!