Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Motmuggen: motten of muggen? Rioolvliegjes of Aalputmotjes?

Door Fleur 1 min leestijd17 juni 2020
motmug op de muur

Motmuggen worden ook wel rioolvliegjes of aalputmotjes genoemd. Andere namen voor dit insect zijn drekvliegjes, latrinevliegjes of motvliegjes. Motmuggen lijken op kleine vlindertjes, maar dat zijn ze niet. De kleine vliegende insecten zijn ook geen motten, terwijl de naam toch anders doet denken. Snap je het nog?

Motmuggen zijn geen motten, maar muggen!

Motmuggen hebben vele verschillende namen en worden vaak verward met een ander soort insect, maar het zijn muggen. Ze hebben een steeksnuit, maar kunnen hier alleen niet mee steken. Door hun behaarde vleugels lijken ze alleen totaal niet op muggen, vandaar ook de verwarring.

Waar komen motmuggen toch vandaan?

Zitten er allemaal kleine motvliegjes in je badkamer en blijven ze steeds maar weer terug komen, dan ga je je wel afvragen waar ze nu precies vandaan komen. Het antwoord is meestal uit het riool. Motmuggen houden van stilstaand water en leven dan van de bacteriën in dat water. Een lekkende kraan of een andere lekkage (bijvoorbeeld lekkende leidingen) trekt de motvliegjes aan. Heb je buiten in je tuin een plas met water, dan kunnen ze daar ook vandaan komen. Is je toilet verstopt? Ideale plek voor deze kleine mugjes.

Bestrijding van deze muggen

Motmuggen bestrijden kan op verschillende manieren. Wanneer je zelf motmuggen gaat bestrijden kan je gebruik maken van de stofzuiger, een insectenspray of soda water bijvoorbeeld. Bij een ernstige motmuggenplaag of een onmogelijke broedplaats, kan je het beste een ongediertebestrijder inschakelen. Naast de bestrijding is het van groot belang om de oorzaak van de aanwezigheid van de beestjes te vinden en het probleem te verhelpen.

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!