Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Met deze tips word je niet gebeten door muggen

Door Fleur 2 min leestijd23 april 2018

Lekker hè dat plotselinge warme weer? Of denk jij dan direct aan muggen die altijd jou moeten hebben? De eerste muggen zijn inderdaad al gespot, want de winter is nu echt voorbij. Om jou de lente en zomer door te helpen komen, hebben wij een lijst met tips opgesteld. Met deze tips word je niet gebeten door muggen.

1. Muggen komen niet op licht af

Veel mensen denken dat muggen op licht afkomen, dat is niet waar. Muggen zijn gek op lichaamsgeur en alleen daar worden ze door aangetrokken. Het heeft dus geen zin om het licht aan en uit te doen om muggen te voorkomen.

2. Muggen zijn dol op water

Muggen houden van stilstaand water, daar leggen ze hun eitjes in. Stilstaand water is genoeg rondom jouw huis te vinden, denk aan de dakgoot, putjes en gieters. Door deze zoveel mogelijk leeg te maken, verklein je de kans op muggen in je huis en tuin.

3. Muggen houden niet van een knoflookgeur

Muggen hebben een hekel aan een knoflookgeur. Wil je muggen uit de buurt houden, wees dan niet te zuinig met het eten van knoflook. Muggen bedenken zich wel twee keer voordat ze je bijten als de geur van knoflook uit je poriën komt.

4. Muggen hebben een hekel aan de geur van vitamine B

Muggen houden niet van de geur van vitamine B die vrijkomt als je groene groenten hebt gegeten. De lichaamsgeur van mensen, waar muggen normaal door worden aangetrokken, verandert zodanig dat muggen ons niet meer aantrekkelijk vinden.

5. Muggen vinden je stinken als je ruikt naar kamille

Muggen laten je met rust als je ruikt naar kamille, dan vinden ze je namelijk stinken. Hoe zorg je dat je komt te ruiken naar kamille? Simpel, was 350 gram kamillebloem, meng dit met water en wrijf het over je huid.

6. Citroenkaarsen helpen niet

Muggen houden inderdaad niet van de geur van citroenen, daarom zweren veel mensen bij citroenkaarsen. Muggen laten zich echter niet langer meer in de maling nemen. De muggen pakken je alsnog, zodra ze doorhebben dat deze geur niet jouw lichaamsgeur is.

7. Smeer je in met een anti-muggenmiddel

Jezelf insmeren met een anti-muggenmiddel als DEET helpt zeker tegen muggen. Als je veel zweet, smeer jezelf dan wat vaker in dan op de verpakking staat. Dus, smeren, smeren, smeren.

8. Horren en klamboes tegen de muggen

Om muggenoverlast tegen te gaan, plaats je horren voor ramen en deuren. Ook kun je een klamboe boven je bed hangen. Zo houd je de muggen bij je weg.

Toch gebeten?

Word je ondanks onze tips toch nog gebeten door muggen? Koop dan wat middeltjes om op de beten te smeren voor een verkoelend effect. Een beetje azijn wil ook helpen.

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!