Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Meest voorkomende ongedierte in Nederland

Door Fleur 2 min leestijd5 mei 2012
Muizen in huis

In Nederland is er door ongediertebestrijders een lijst opgesteld met de meest voorkomende ongedierte die in de Nederlandse huizen voorkomen. Deze top is opgesteld aan de hand van meldingen die binnenkomen bij ongediertebestrijders. Op nummer één staan de zilvervisjes en ovenvisjes, gevolgd door de muizen. Op een gedeelde derde plek staan de bedwants en de vlo.

Ovenvisjes

Ovenvisjes en zilvervisjes. Vooral wanneer je het licht aan doet in een donkere ruimte zie je deze loodgrijze of bruingrijze beestjes wegschieten. Ovenvisjes bevinden zich vooral in warme, droge plaatsen binnenshuis. Ze leven van papier en kartonnen dozen; de koolhydraten die hierin zitten, zijn een voedselbron voor het ovenvisje. Deze goed geïsoleerde huizen zijn een goed klimaat voor dit ongedierte, je komt ze steeds vaker tegen door de nieuwbouw in Nederland.

Zilvervisjes

Het zilvervisje komt het meest voor in Nederland. Vooral in de badkamer, gootsteen en afvoerputjes zijn de zilvervisjes te vinden. Hier leven ze van de drek die achterblijft. Veel luchten en de temperatuur in huis zo laag mogelijk houden, helpt bij het bestrijden van het zilvervisjes en ovenvisjes. Wanneer je er niet afkomt op deze manier kun je een bestrijder inschakelen die met behulp van bestrijdingsmiddelen de overlast verhelpt.

Muizen

Muizen staan op nummer twee bij klachten die binnenkomen bij ongediertebestrijders. Muizen worden vaak gezien als enge beestjes wanneer ze in je huis leven. Voor ongediertebestrijders is de engheid ver te zoeken, echter zijn ze wel gevaarlijk. Vooral voor de gezondheid van mensen zijn muizen gevaarlijk, ze zijn namelijk vies. Muizen zijn incontinent en laten overal urine en keutels achter en dit zorgt voor een penetrante geur. Echter is het ook gevaarlijk, omdat ze op deze manier ziektes verspreiden onder de mensen.

Bedwants en vlo

Op een gedeelde derde plek van meest voorkomende ongedierte staan de bedwants en de vlo. Deze komen vooral veel voor na vakanties. Wanneer je thuiskomt, blijkt de hond of kat vol te zitten met vlooien waarna ze ook bij jou proefbeten doen. Vooral de benen lijken favoriet voor deze beestjes. Ook kan de bedwants in je huis zitten en dan vooral in en rondom het matras en het houten bed frame. Hier zijn genoeg plekken om zich te verstoppen en toch dichtbij genoeg te zijn om bloed te zuigen uit het lichaam van de mens.

Bron: www.ed.nl

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!