Alleen gediplomeerde bestrijders
Altijd eerlijk & transparant
Meer dan 400.000+ tevreden klanten

Madagaskar in de ban van de pest

Door Fleur 11 februari 2016 — 1 min leestijd
Natuur reservaat in Madagascar

De terugkerende en in deze tijd uitzonderlijke pest heeft in Madagaskar al zeker aan 71 mensen het leven gekost. Ook zijn er nog 263 mensen ziek geworden door deze ziekte. Dat meldt de Wereldgezondheidsorganisatie WHO.

Uitzondering

De ziekte, die bekend staat door zijn vele slachtoffers in het verleden binnen en buiten steden, komt tegenwoordig bijna niet meer voor. Madagaskar is in deze dus een uitzondering, want sinds de jaren tachtig komt de ziekte regelmatig terug met de nodige slachtoffers tot gevolg. Elk jaar zijn er meer slachtoffers te betreuren en de hevige regenval van de afgelopen tijd helpt niet mee om het aantal besmettingen tegen te gaan.

Ratten

De pest wordt voornamelijk verspreid via ratten die geïnfecteerde vlooien met zich meedragen. Bij hevige regenval bevordert dit de besmettingen. Een extra nadeel voor Madagaskar is ook nog dat de meeste vlooien immuun zijn geworden voor de veelgebruikte insecticide. De geïnfecteerde vlooien bijten mensen, waardoor de ziekte zich verspreidt. Tegenwoordig zijn er goede behandelingen tegen de pest.

Bron: www.nu.nl