Alleen gediplomeerde bestrijders
Altijd eerlijk & transparant
Meer dan 400.000+ tevreden klanten

Lowlands verwacht overlast van wespen dit jaar

Door Fleur 17 augustus 2015 β€” 1 min leestijd
Feestgangers op festival

Biddinghuizen heeft last van een wespenplaag. In en rondom het dorp zijn een recordaantal meldingen gedaan om wespennesten te bestrijden. Festival Lowlands maakt zich zorgen. De overlast tijdens Lowlands dit jaar gaat niet meevallen. De wespennesten zijn de vinden in en rondom het festivalterrein. Lowlands zet dan ook de aanval in tegen de wespen. Bezoekers zitten namelijk niet te wachten op een bezoekje aan de EHBO-post en wij natuurlijk niet in rijen bij de EHBO-post.

Bestrijding

Om de overlast zo min mogelijk te laten zijn, heeft de organisatie een bedrijf ingeschakeld om alle nesten in en rondom het terrein te lokaliseren en verwijderen. Ook zijn er 250 lokdozen geplaatst op het terrein. Deze hebben ruimte voor 5.000 wespen. β€œHet doel is om 180.000 wespen in totaal uit te roeien”, aldus directeur Erik van Eerdenburg van het festival Lowlands in Biddinghuizen.

Overlast van wespen

Wanneer je toch een wesp tegenkomt op het festivalterrein is het belangrijk rustig te blijven. Van slaan en flink met je handen wapperen, raken de wespen in paniek waardoor ze juist eerder steken. Verder helpt het aanzetten van een ventilator ook niet. Uit onderzoek is ook gebleken dat het dragen van een wit, blauw of geel T-shirt de kans vergroot dat je last krijgt van wespen.

Bron: www.nos.nl