Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Laat bedwantsen jouw bed niet in

Door Fleur 2 min leestijd19 oktober 2015

Bedwantsen komen over de hele wereld voor en zijn dus ook in Nederland helaas geen onbekend fenomeen. Deze kleine, bijtende beestjes verstoppen zich graag in de naden van je matras en zijn tegenwoordig in een heuse opmars.

Meer meldingen van bedwantsen verwacht

Er worden dit jaar wel een kwart meer meldingen dan vorig jaar verwacht van mensen die last hebben van bedwantsen. Dit komt enerzijds door de populariteit van bedrijven als AirBnB en Couch Surfing. Deze websites die privé accommodaties verhuren zijn razend populair, maar geven bedwantsen ook de kans om zich veelvuldig te verplaatsen. Men vermoedt sowieso dat de oorzaak ligt bij de reislust die alsmaar toeneemt. Het maken van een wereldreis of überhaupt lang reizen, is de laatste tijd steeds geliefder. In de tijd waarin we leven, is het niet alleen ontzettend makkelijk en gebruikelijk om de hele wereld over te reizen, maar ook nog eens goedkoop. Dat is natuurlijk heel leuk, maar dit helpt niet echt mee in de bestrijding van de bedbugs.

Bedwantsen herkennen

Je herkent de bedwants aan hun kleine, platte lichaampjes. Deze zijn ongeveer 5 millimeter lang. Een bedwants leeft van bloed, daarom bijt hij je ook om aan zijn dagelijkse maaltijden te komen. Dit bloed hebben ze nodig om eitjes te leggen en zich voort te planten. De bedwantsen verstoppen zich graag in jouw bed, omdat ze worden aangetrokken door lichaamswarmte en CO2 die wij mensen uitademen. Wanneer jij denkt een goede nachtrust tegemoet te gaan, slaat de bedwants juist zijn slag.

Signalen van een bedwantsenplaag

De één vergelijkt het met slechts een muggenbult, maar de ander ervaart enorme last van de beet van bedwantsen. Het irriteert, is onaangenaam, jeukt en de last houdt soms lang aan. Naast deze signalen kunnen er ook kleine bloedvlekjes en schilfertjes in je lakens zitten. Dit duidt ook op de aanwezigheid van bedwantsen.

Bedwantsen bestrijden

Voor je weet wat je wel moet doen, is het ook belangrijk om te weten wat je vooral niet moet doen. Wat je niet moet doen, is direct je meubels, bed of beddengoed verplaatsen. Op die manier verspreid je de bedwants nog meer door de rest van je woning. Je kunt op de bank gaan slapen in plaats van je bed, maar de bedwants vindt je in de meeste gevallen toch wel. Wat je wel kunt doen, is je beddengoed heet wassen en de bedwantsen laten bestrijden door een professionele ongediertebestrijder.

Bron: www.bnr.nl

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!