Alleen gediplomeerde bestrijders
Altijd eerlijk & transparant
Meer dan 400.000+ tevreden klanten

Hoe kan je klustervliegen in huis bestrijden?

Door Fleur 23 maart 2020 — 2 min leestijd
klustervliegen bestrijden

Klustervliegen in huis zijn heel vervelend. Dat gezoem om je heen, allemaal vliegenpoep op je vensterbank en misschien gaan ze wel op je boterham zitten. Klustervliegen komen in de herfst in grote groepen bij elkaar om te overwinteren, ze clusteren. Onwijs vervelend als dat nu net jou huis is. Het beste is om grote hoeveelheden klustervliegen snel te bestrijden.

1. Vliegenlampen en vliegenstrips

Zelf klustervliegen in huis bestrijden kan met behulp van vliegenlampen en vliegenstrips. De warmte van een vliegenlamp trekt de vlieg aan. Zodra de vlieg tegen het rooster vliegt wordt deze geëlektrocuteerd en is de vlieg meteen dood. De vliegenstrip werkt ook, maar dan is de vlieg niet gelijk dood. De vliegenstrip trekt de vlieg aan met een lokstof. Wanneer de vlieg op de strip gaat zitten, komt hij niet meer los.

2. De stofzuiger als wapen

In de winter houden de klustervliegen een winterslaap. De meeste vliegen bewegen dan ook helemaal niet en sommige vliegen zijn ontzettend sloom. De trage en slome vliegen zijn dan net ontwaakt door een warmtebron. Zonnestralen warmen de ruimte op of misschien wordt de ruimte waar ze zitten ineens verwarmd door een verwarming. Je kunt ervoor kiezen om de stofzuiger in de hand te nemen en alle vliegen zo op te zuigen. Mits je erbij kunt, want klustervliegen zoeken vaak de hoogte op.

3. Gaten en kieren dicht maken

Klustervliegen kunnen door de kleinste gaatjes je huis binnen komen. Soms is het heel duidelijk, als je bijvoorbeeld vergeten bent om een raam dicht te doen, en soms heb je geen benul waar de vliegen vandaan komen. Speur alle gaten en kieren in je huis op en dicht deze. Roep desnoods hulp van een expert in, want vaak is dit een lastige klus. Het kan zelfs zo zijn dat er kieren onder de dakpannen van je huis zitten.

4. Ouderwets meppen

Iedereen kent de vliegenmepper! Een ouderwets voorwerp waar je vliegen mee kunt dood meppen. Tegenwoordig bestaat er een soort tennisracket waar stroom op staat, zodat je de vliegen niet hoeft te pletten op de muur maar gewoon kunt vangen in de lucht. Door een elektrisch schokje valt de vlieg uit de lucht. Deze is dan niet altijd dood en kan je naar buiten brengen als je dat zou willen.

5. Ongediertebestrijding

Last van vliegen in huis? Bij een paar vliegen kan je zelf nog heel goed de bestrijding aan. Worden het er ineens belachelijk veel of zitten ze ergens in je huis waar je helemaal niet bij kunt, dan zit er niks anders op dan een ongediertebestrijder in te zetten. Met de nodige kennis van een deskundige kan je ervoor zorgen dat je huis of kantoor vliegenvrij wordt en deze zoemende beestjes ook niet meer terugkomen.