Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Hoe kan je klustervliegen in huis bestrijden?

Door Fleur 2 min leestijd23 maart 2020
klustervliegen bestrijden

Klustervliegen in huis wil je niet. Naast het luidruchtige gezoem en de vliegenpoep op je vensterbank, eet het ongedierte ook graag van je boterham mee. De klustervliegen komen in de herfst in grote groepen bij elkaar om te overwinteren, dit heet ook wel clusteren. Dit doen ze het liefst in huizen. Zit er een grote zwerm klustervliegen in jouw huis? Wij hebben een aantal tips voor je om deze lastpakken zelf te bestrijden.

1. Vliegenlampen en vliegenstrips

Zelf klustervliegen in huis bestrijden kan met behulp van vliegenlampen en vliegenstrips. De warmte van een vliegenlamp trekt de vlieg namelijk aan. Zodra de vlieg tegen het rooster vliegt wordt deze geëlektrocuteerd en is de vlieg meteen dood. De vliegenstrip werkt ook, maar dan is de vlieg niet gelijk dood, dit is niet heel diervriendelijk dus. De vliegenstrip trekt de vlieg aan met een lokstof. Wanneer de vlieg op de strip gaat zitten, komt hij niet meer los.

2. De stofzuiger als wapen

In de winter houden de klustervliegen een winterslaap. De meeste vliegen bewegen dan ook helemaal niet en sommige vliegen zijn ontzettend sloom. De trage en slome vliegen zijn dan net ontwaakt door een warmtebron. Zonnestralen warmen de ruimte op of misschien wordt de ruimte waar ze zitten verwarmd door een verwarming. Je kunt ervoor kiezen om de stofzuiger in de hand te nemen en alle vliegen zo op te zuigen. Mits je erbij kunt, want klustervliegen zoeken vaak de hoogte op. Let er dan wel op dat je de stofzuigerzak direct weggooit, anders vliegen de nog levende vliegen er zo weer uit.

3. Gaten en kieren dicht maken

Klustervliegen kunnen door de kleinste gaatjes je huis binnenkomen. Soms is het heel duidelijk, als je bijvoorbeeld vergeten bent een raam dicht te doen, en soms heb je er geen benul van waar de vliegen vandaan komen. Speur alle gaten en kieren in je huis op en dicht deze. Roep desnoods hulp van een expert in, want dit is een erg lastige klus. Het kan zelfs zo zijn dat er kieren onder de dakpannen van je huis zitten.

4. Ouderwets meppen

Iedereen kent de vliegenmepper! Een ouderwets voorwerp waar je vliegen mee dood mept. Tegenwoordig bestaat er een soort tennisracket waar stroom op staat, zodat je de vliegen niet hoeft te pletten op de muur maar gewoon kunt vangen in de lucht. Door een elektrisch schokje valt de vlieg uit de lucht. Deze is dan niet altijd dood en kan je naar buiten brengen als je dat zou willen.

5. Ongediertebestrijding

Last van vliegen in huis? Als het om een enkele vlieg gaat, kun je deze nog heel goed zelf bestrijden. Worden het er echter steeds meer of zitten ze ergens in je huis waar je helemaal niet bij kunt, dan zul je een professionele bestrijder moeten inschakelen. Met de nodige kennis van een deskundige ben je snel van het klustervliegen probleem af.

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!