Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Kan ik de processierups zelf bestrijden?

Door Fleur 2 min leestijd5 juni 2020
processierupsen op een tak

Niks is toch erger dan vreselijke jeuk. De processierups is een zomerbeestje dat elk jaar weer die ellendige jeuk en huiduitslag bij vele mensen veroorzaakt. Ze moeten bestreden worden, maar het is soms onduidelijk wie deze moeilijke klus moet gaan klaren. Velen vragen zich dan ook af of je de processierups ook zelf kunt bestrijden. Het antwoord is ja! Maar weet wel goed wat je doet en lees jezelf goed in over de aanpak van deze bestrijding.

Lijmspray tegen de processierups

Heb je een eikenboom met processierupsen in je tuin en durf je het aan om deze nare beestjes zelf te bestrijden? Er zijn verschillende soorten lijmspray op de markt die je kunt gebruiken voor de bestrijding van de processierups. Bij deze lijmsprays moet je echter goed oppassen op de omliggende natuur. Andere dieren kunnen ook verstrikt raken en zo dood gaan. We raden deze middelen dus niet aan.

Het middel, Catefix, kan echter wel veilig gebruikt worden. Lees hier meer over het milieuvriendelijke middel.

Risico’s processierups zelf bestrijden

Het risico van zelf processierupsen bestrijden is de verspreiding van de gevaarlijke brandharen die de rupsen afschieten en waar jij jeuk en huiduitslag van krijgt. Dit zijn de grote boosdoeners en niet de beestjes zelf. Ze zullen deze haartjes afschieten wanneer ze in gevaar zijn. Deze brandhaartjes kunnen nog jarenlang rondzweven en overlast veroorzaken. Dat wil je toch liever niet.

Hoe eerder, hoe beter

De processierups is het meest gevaarlijk aan het einde van hun vervellingsfase, stadium 3. Dit is afhankelijk van het weer wanneer dat precies is, maar meestal speelt dit proces zo in het midden of tegen het einde van de zomer. Dus voor de bestrijding van dit ongedierte geldt de regel; hoe eerder, hoe beter. Zodra processierupsen nesten aan het maken zijn, kan er al het beste een bestrijding plaatsvinden. Dit voorkomt natuurlijk ook de uitbreiding van de familie. Durf je de processierupsbestrijding niet zelf aan, schakel dan de hulp van een deskundige in.

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!