Alleen gediplomeerde bestrijders
Altijd eerlijk & transparant
Meer dan 400.000+ tevreden klanten

Kakkerlakken met een persoonlijkheid?

Door Fleur 21 augustus 2019 ā€” 1 min leestijd
dode kakkerlak opgegeten door mieren

De UniversiƩ libre de Brussel heeft een aparte ontdekking gedaan. Uit onderzoek van hun blijkt dat kakkerlakken persoonlijkheidskenmerken hebben die te vergeleken zijn met die van een mens. En ja, dat las je goed, het gaat over kakkerlakken! De reden dat kakkerlakken agressief, verlegen of lui zijn, is dat ze hierdoor meer kans hebben om een natuurramp te overleven.

Eigen persoonlijkheid

Van kakkerlakken afkomen, is niet zomaar gebeurd. Er zijn mensen die zelfs claimen dat ze de atoombom op Hiroshima hebben overleefd. Hun overlevingskans wordt nu zelfs nog meer vergroot door de aparte vondst van de ULB. Het blijkt dus dat de insecten een eigen persoonlijkheid hebben.

Fel licht

De wetenschappers van de ULB zijn als volgt te werk gegaan. De beesten werden in een afgesloten ruimte verzameld en aan elke kant werd een donker afdakje gemaakt. Als een fel licht werd getoond aan de kakkerlakken en er zou er eentje weglopen, dan is dat specifieke geval waarschijnlijk verlegen. Kakkerlakken haten fel licht, een logisch gevolg is dus dat alle kakkerlakken onder de donkere dakjes gaan zitten. Een aantal deden dit niet.

De ene kakkerlak is de ander niet

Een woordvoerder van de UBL zegt dat dit gedrag enkel te verklaren is door persoonlijkheidskenmerken. De ene kakkerlak is de ander niet. Het gedrag van de kakkerlakken is vrijblijvend. Verlegen kakkerlakken schrikken van het licht en dappere kakkerlakken zijn niet snel geĆÆmponeerd. Naast deze bevindingen, kwamen de onderzoekers ook achter het feit dat kakkerlakken groepsbeslissingen maken.