Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

KAD: bedwantsen rukken op in hotels en Airbnb’s

Door Fleur 1 min leestijd3 september 2018
Bedwantsen op mensenlichaam

Het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD) uit Wageningen zegt dat hotels en verhuurders van privé-accommodaties die bij Airbnb zitten aangesloten steeds vaker geplaagd worden door bedwantsen. Precieze aantallen heeft het KAD niet, omdat er geen betrouwbare cijfers zijn, maar volgens ongediertebestrijders worden bedwantsen wereldwijd een steeds groter probleem.

Meer bedwantsen door toename internationale reisverkeer

De toename van de overlast door bedwantsen is vooral te danken aan het feit dat steeds meer mensen reizen. Bedwantsen hebben bloed nodig om zich te voeden en maken daarom dankbaar gebruik van het reisgedrag van mensen. Via bagage verplaatsen bedwantsen zich van de ene plek naar de andere plek. Het gevolg van bedwantsenbeten zijn serieuze huidklachten die eruitzien als rode bultjes die enorm jeuken. Het bestrijden van bedwantsen is geen eenvoudig klusje, waarvoor het best direct een professional kan worden ingeschakeld.

Bedwantsen slecht voor je imago

Bedwantsen voorkomen is vrijwel onmogelijk. Zelfs het beste hotel kan last van bedwantsen krijgen. Hoteleigenaren kunnen wel het personeel opleiden om de aanwezigheid van bedwantsen zo snel mogelijk te signaleren. Eigenaren van accommodaties zijn als de dood dat gasten een recensie plaatsen over bedwantsenoverlast, wat slecht is voor je imago. Wie wil er nou in een hotel slapen met bedwantsen?

Beter voorkomen dan genezen

Het KAD merkt dat er steeds meer vraag is naar cursussen over bedwantsen. Hoteleigenaren en verhuurders van privé-accommodaties hebben door dat je beter kunt proberen om bedwantsen te voorkomen of tijdig te herkennen, dan dat je imagoschade oploopt en geld moet uitgeven voor het bestrijden van bedwantsen. Voor hen hebben wij in ieder geval wat tips tegen bedwantsen op een rijtje gezet:

  1. Laat je gasten hun bagage op een rek neerzetten in plaats van op bed.
  2. Zorg dat gasten direct melding maken van eventuele bedwantsenbeten.
  3. Verplaats geen spullen bij bedwantsenoverlast, maar schakel eerst een ongediertebestrijder in.

 

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!